Musorujsag
Élő Eredmények

Így alakulnak az európai futamok kezdési időpontjai

Így alakulnak az európai futamok kezdési időpontjai

F1
A Forma–1 vezetői kedd délután közölték, hogyan alakulnak a hátralévő versenyhétvégék egyes eseményeinek kezdési időpontjai. Figyelem, néhány esetben a megszokottól eltérő időben startolnak a viadalok a naplemente miatt!

A koronavírus világjárvány kitörését követően hamar egyértelművé vált, a Forma–1 nem tudja tartani az eredetileg tervezett 2020-as menetrendet: a versenyeket sorra halasztották, vagy törölték a szervezők.

A vezetőség hamar jelezte, amint lehet, elő fog állni egy módosított menetrenddel, mellyel kapcsolatban rengeteg volt a találgatás, idővel azonban kiderült, csak európai helyszíneket tartalmaz. Ezt azóta kétszer frissítették, ám továbbra is csak európai helyszínek szerepelnek rajta – az öreg kontinenst november elejéig egészen biztosan nem hagyja el az F1.

Mivel a kategória a megszokottnál tovább időzik a kontinensen, néhány futam esetében a megszokottnál korábbi kezdési időpontot hirdettek, a nap ugyanis lényegesen korábban megy le, mint a nyári időszakban.

A Nürburgringen rendezendő Eifel Nagydíj a magyar idő szerint 14:10-kor indul majd, az imolai Emilia-Romagna Nagydíja pedig 13:10-kor. Utóbbi futammal kapcsolatban érdemes megjegyezni, a hétvége során mindössze egy szabadedzést láthatunk majd (szombaton délelőtt 10 és 11:30 között), vagyis a pénteki nap teljesen kiesik.

A már bejelentett hátralévő versenyek kezdési időpontjai:

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak