Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff kotyogott: Tudom, hogy Vettel tárgyal az Aston Martinnal

Wolff kotyogott: Tudom, hogy Vettel tárgyal az Aston Martinnal

Österreich
A Lawrence Strollhoz közel álló Toto Wolff megerősítette a Sebastian Vettel és a Racing Point között zajló tárgyalások tényét, és azt is, hogy az Aston Martin számára fontos lenne a német megszerzése.

Egyelőre sem Sergio Pérez, sem Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban nem történt bejelentés, ám egyre inkább úgy fest, hogy jó eséllyel sor kerülhet a versenyzőcserére a Racing Pointnál. A pletykák arról szólnak, hogy a csapat akár már a Brit Nagydíjon hivatalossá tehette volna előbbi versenyző 2021-es távozását és utóbbi érkezését, és erre csak Pérez fertőzése miatt nem került sor. A Racing Point viszont pénteken határozottan cáfolta, hogy létezik a mexikói szerződésébe foglalt július 31-ei határidő; miközben Vettel állította, még két-három hetet, de akár többet is várni kell a döntésére.

Akármelyik verzió is az igaz, az biztosnak tűnik, hogy Vettel és a Racing Point közel került egymáshoz. A rózsaszín istálló tulajdonosának, Lawrence Strollnak a barátja, Toto Wolff az Österreich című lapnak meg is erősítette ezt. „Tudom, hogy folynak a tárgyalások” – jelentette ki az osztrák, aki a pár hónapja részesedést vásárolt a Racing Pointot 2021-től a nevére vevő Aston Martinban.

Wolff szerint furcsa helyzet, hogy éppen az istálló oszlopos tagját, Pérezt kell elküldeniük, ám rámutatott, az Aston Martin számára most nagyon fontos lehet Vettel értéke, marketingszempontból is. „Nem könnyű Checo Pérezt Vettelre cserélni, mivel fontos és hasznos alkotóeleme a csapatnak. Az Aston Martin számára viszont ez hatalmas fogás lenne. Németország az Aston Martin márka második legfontosabb piaca” – magyarázta, miért érezheti Lawrence Stroll olyan fontosnak Vettel szerződtetését.

A Mercedes-főnök végül azért hozzátette: „Nem szeretném rábeszélni a csapatot erre a döntésre.”

Wolff bizonyára nagyon is tisztában van Vettel jelenlegi helyzetével. Az elmúlt versenyeken a négyszeres világbajnok többek között vele is egyeztetett, és látva a Mercedes és a Racing Point, valamint a Wolff és a Stroll közötti egyre szorosabb köteléket, aligha lenne meglepő, ha a csillagosok helyett vele is elsősorban az Aston Martin tervei jelentették volna a fő témát…

Innen nézve logikusnak tűnik a megállapodás megkötésének tolódása: a Racing Point körül vannak még bizonytalanságok, amik befolyással lehetnek Vettel választására. Nincs még döntés a Renault óvásának ügyében, sem abban, az FIA és az F1 a jövőben engedélyezi-e az ideihez hasonló szintű autómásolást; valamint hogy változtat-e a fejlesztési zsetonok – jelenleg a Racing Pointnak kedvező – szisztémáján. Ezek mind kihatással lehetnek a csapat rövid távú versenyképességére és a Mercedesszel folytatott együttműködésének formájára. Márpedig Vettel egy dolgot már kezdettől hangsúlyoz: a folytatáshoz a megfelelő csomagot akarja.

További tartalmak