Musorujsag
Élő Eredmények

Di Resta lesz a McLaren helyettese

Di Resta lesz a McLaren helyettese

RaceFans
Meglepő bejelentést tett a McLaren a 70. Évforduló Nagydíja előtt: mivel a Mercedes tartalékosai nem lesznek elérhetők a hétvégén, a korábbi Force India-pilóta, Paul di Resta lesz az alakulat beugrósa.

A McLaren még az év elején állapodott meg a Mercedesszel arról, hogy – a Racing Pointhoz hasonlóan – szükség esetén a címvédő alakulat tartalékosait veti be a hétvégéken. Azóta viszont kiderült, Esteban Gutiérrez nem vehetne részt egy F1-es hétvégén sem, hiszen nem rendelkezik az induláshoz szükséges szuperlicenccel.

A Mercedes másik tesztversenyzője, Stoffel Vandoorne jelenleg szintén elérhetetlen, hiszen Berlinben indul a Forma–E szezonzáróján. Az érintett csapatoknak tehát új beugrós után kell nézniük (Sergio Pérez esete jól példázza, ez idén valóban kulcsfontosságú lesz).

Fotó: XPB

A McLaren választása kisebb meglepetésre a Force India korábbi versenyzőjére, az F1-es futamon legutóbb 2017-ben (akkor is beugrósként) induló Paul di Restára esett, aki televíziós szakértőként egyébként is jelen lesz majd a futam helyszínén. A csapat már közölte, a vírushelyzet miatti szigorú szabályokat tartva a skót addig nem fog „vegyülni” velük, amíg szükségessé nem válik a beugrása.

Persze készülni azért – amennyire a jelenlegi helyzetben lehet – készültek az esetleges szerepeltetésre, vagyis di Resta már megjelent egy üléspróbán a McLaren központjában, ahol értelemszerűen a mérnökökkel is egyeztetett.

Di Resta 2010 és 2013 között volt állandó tagja a királykategória mezőnyének. Mióta kiszorult a rajtrácsról a DTM-ben versenyzett, valamint különböző megbízhatósági futamokon és bajnokságokban indult, 2017-ben pedig a Magyar Nagydíjon beugrott a Williamshez a lebetegedő Felipe Massa helyett.

Borítókép: Paul di Resta (Fotó: XPB)

További tartalmak