×

Silverstone-ban köröznek Vettelék

Miközben a mezőny többi tagja még csak készül a második silverstone-i versenyhétvégére, a Ferrari újra a brit pályán rója a köröket.

A csapat mindezt egy úgynevezett filmes nap keretében teheti meg. Sok riválissal ellentétben a Ferrari eddig a rendelkezésére álló kettőből csupán egy filmes napot használt ki idén, így most lehetősége nyílt arra, hogy ha már Silverstone-ban kellett maradnia a két ottani futam között, kipróbáljon pár dolgot az idei autóján.

A filmes napon az előzetes hírek szerint mindkét versenyzőjüket, Sebastian Vettelt és Charles Leclerc-t is autóba ültetik, így ketten osztoznak a mindössze 100 kilométeres maximálisan teljesíthető távon. A helyszínen lévők beszámolója szerint eddig csak Vettel ült volán mögé.

Miközben a filmes napot marketingcélokra kell fordítani, s azon csak demógumikat használhatnak, valamint olyan autót, amin nem variálhatnak, arra azért van lehetőség, hogy újdonságokat fölszerelve teljesítsék a teljes gyakorlást, és olyan információkat nyerjenek, amiket a versenyhétvégén is hasznosítani tudnak. Mattia Binotto csapatfőnök előzetesen ugyan azt nyilatkozta, ők nem fognak bevetni újításokat, az olasz Motorsport szerint van esély rá, hogy a csapat azt a módosított váltóházat teszteli, amelyről már a szezonrajt előtt is sokat pletykált az olasz sajtó, és amely megszüntetheti az első verzió elhajlásait és a beállításnál okozott nehézségeit.

A hírek szerint Vettelék azon a nyomvonalon gyakorolnak, amelyen a hétvégén a 70. Évforduló Nagydíját is lebonyolítják. Ez esetben 16-17 kör megtételére lesz módjuk mindössze.