Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Bottas hosszabbított a Mercedesszel!

Hivatalos: Bottas hosszabbított a Mercedesszel!

Mercedes
A 70. Évforduló Nagydíja előtt a Mercedes megerősítette, Valtteri Bottas 2021-ben is a csapatukat fogja erősíteni.

A Mercedes vezetői régóta mondogatták, hogy nem terveznek változtatni a jelenlegi versenyzőfelállásukon, így aligha jött meglepetésként, hogy a címvédő csapat csütörtökön hivatalos bejelentést tett Valtteri Bottasszal kötött szerződéshosszabbításáról. A 2017-ben a világbajnokként visszavonuló Nico Rosberg helyére érkező finn 2021-ben is a csillagos csapatot fogja erősíteni, az istálló közleménye szerint – mint eddig minden évben – most is egy évre kapott új kontraktust.

Bottasnak a következő az ötödik szezonja lesz a Mercedesszel. A csapat tette őt futamgyőztes versenyzővé, közösen eddig 8 versenyt nyertek, ami mellé 31 további dobogós helyezés, 12 pole pozíció és 12 leggyorsabb kör társult. Bottas az eddigi legjobb eredményét tavaly érte el a bajnokságban a Mercedesszel: második lett az összetettben Lewis Hamilton mögött. Jelenleg 30 pontos hátránnyal foglalja el ugyanezt a pozíciót. A Mercedes valamennyi közös évükben csapatbajnoki címet szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-ben a Mercedesnél maradhatok, és építhetjük tovább az eddig elért sikereinket” – nyilatkozta Bottas. „Köszönet mindenkinek a csapatnál, és az egész Mercedes-családnak a folyamatos támogatásért és a belém vetett bizalomért! Büszke vagyok arra, hogy ezt a nagyszerű csapatot képviselhetem, és a háromágú csillaggal folytathatjuk a közös utunkat jövőre is.”

„Az elmúlt években folyamatos fejlődésen mentem keresztül, keményen dolgoztam a teljesítményem javításán. Hiszem, hogy ma olyan erős vagyok, mint még soha, de tudok még tovább emelni a szinten. A Mercedes ugyanezt a filozófiát követi: mindig jobbá akar válni, mindig éhes a még többre. Amióta gyerekként szerelembe estem az F1-gyel, arról álmodoztam, hogy világbajnok leszek. Idén harcban állok a bajnoki címért, és azzal, hogy maradok a Mercedesnél, a legjobb esélyeket kapom rá, hogy jövőre is így legyen.”

Valtteri Bottas (Fotó: MTI/EPA)

„Most egy rövidített szezon közepén járunk, és szeretném minden egyes versenyen a legjobbamat nyújtani. A múlt hétvégi defektem elég nagy csapás volt számomra a Leiwsszal vívott csatánk szempontjából, de eltökélt vagyok, hogy ezen a hétvégén erősebben térek vissza.”

Toto Wolff csapatfőnök megerősítette Bottas szavait, miszerint a mostani a finn eddigi legerősebb „kiadása”. „A pályán nyújtott teljesítmény szempontjából, de fizikálisan és mentálisan is. Második a bajnokságban, az előző évet is másodikként zárta, és nagyban hozzájárult a csapat összteljesítményéhez. Hiszem, hogy a miénk ma a legerősebb versenyzőpáros az F1-ben, és a Valtterivel való hosszabbítással egy fontos első lépés tettünk ezen erősségünk megtartása felé” – fogalmazott az osztrák.

Wolff kiemelte, Bottas nemcsak szorgalmas és egyenes, de remek kapcsolatot ápol az összes csapattársával, beleértve Hamiltont is. „Ez nem magától értetődő, amikor a két versenyző egymással küzd a bajnoki címért. Alig várom, hogy lássam, hogyan fejlődünk tovább együtt idén és 2021-ben” – mondta Wolff.

A Mercedes ezzel már csak Lewis Hamilton szerződéshosszabbításának bejelentésével adós. A brit a múlt hétvégén előrebocsátotta, három évig még mindenképpen szeretne az F1-ben maradni, és legutóbb Wolff arról beszélt, közel már az „új házasságuk” megkötése.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

További tartalmak