×

Verstappen: Nem értem, miért gondolják, hogy frusztrált vagyok

Max Verstappen úgy érzi, őt is van miért irigyelni, és állítja, nem frusztrálja, hogy idén sem tud kihívója lenni Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, England Max Verstappen (Fotó: XPB)
Világos céllal vágott neki a 2020-as évnek Max Verstappen és a Red Bull: világbajnokok akartak lenni. A hajó ugyan még nem úszott el, hiszen mindössze négy futam ment le, ám a holland versenyző a legutóbbi, Lewis Hamilton győzelmét hozó silverstone-i verseny után nyíltan kijelentette: nem hiszi, hogy bárki is megakadályozhatná a brit címvédését.

A helyzet kapcsán fölvetődött, hiába írt alá hosszú távú szerződést Verstappen a Red Bull-lal, az egyről a kettőre jutni képtelen csapat továbbra sem lehet nyugodt, mivel versenyzője nem fogja az örökkévalóságig várni a talpra állásukat. Martin Brundle F1-es szakkommentátor nemrég megjegyezte, a tavalyi bajnoki harmadik szerinte hamarosan el fog gondolkodni azon, hogyan szerződhetne a Mercedeshez.

Az érintett ezzel szemben állítja, nem frusztrálja a tehetetlensége. „Nem vagyok frusztrált. Elfogadtam a helyzetet. És az a pozíció, amiben én vagyok, nem frusztráló. Még így is a dobogós helyekért küzdök. Sokan lennének szívesen ebben a helyzetben. Nem tudom, az emberek miért gondolják, hogy frusztrált vagyok. Jobb a dobogóért küzdeni, mint utolsónak lenni, ezt elmondhatom. És továbbra is keményen dolgozunk, hogy jobbá tegyük az autót” – reagált az érzéseit firtató kérdésre.

Max Verstappen (Fotó: XPB)Lemondó nyilatkozatait lehet realistának is tekinteni. Verstappen a második silverstone-i hétvége kapcsán sem vár csodákat, szerinte ugyanúgy esélytelenek lesznek a Mercedes ellen, mint egy héttel korábban. „Próbáljuk javítani az autót, és tudjuk, hogy hol kell próbálkoznunk. Ezen dolgozunk. Egy körön még javulhatnánk, ez nem titok.” – magyarázta, kiemelve, hogy a melegedő idő talán segíthet nekik, de a Mercedes elé nem fogja katapultálni őket. „Lehet, hogy segít. A Mercedes viszont akkora előnnyel rendelkezik, hogy nincs az a hőmérséklet, ami egy másodpercet hozna. Nem adjuk föl. Motivált vagyok, szeretnék újra jó teljesítményt nyújtani ezen a hétvégén, és a dobogóért harcolni. És készenlétben állni, hogy megragadhassam a lehetőségeket” – utalt arra, hogy egy hete a Mercedesek defektjével nyert egy pozíciót, miközben talán a győzelmet is megszerezhette volna, ha nem áll ki a leggyorsabb körért járó pont miatt friss gumikért.

Miközben Verstappen sokszor emlegette, hogy Hamilton szerinte a kiemelkedő autójának (is) köszönheti sikereit. Most is megjegyezte: „A versenyzőik dolga egyszerű: ha legyőzöd a csapatársadat, te nyersz.”

Ugyanakkor azt is belátja, hogy a csillagosoknak jár az elismerés. „Hihetetlen munkát végeznek, ezt el kell fogadni. Ennek ellenére le akarom győzni őket, és a következő versenyeken minden alkalmat meg fogok ragadni ennek érdekében.”