Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas nyitott az élen a 70. Évforduló Nagydíján

Bottas nyitott az élen a 70. Évforduló Nagydíján

Boxutca
A Mercedes kettős elsőségével jobban kezdett, mint a múlt hétvégén, Max Verstappen ezúttal az első helyett a 3. pozíciót tudta csak megcsípni. A beugró Nico Hülkenberg a negyedik legjobb idővel indított.

„Nem volt már mit titkolni” – mondta Wéber Gábor a 70. Évforduló Nagydíj első szabadedzésének „befutójánál”, hiszen a Mercedes az előző silverstone-i hétvégével ellentétben kettős elsőséggel zárta a gyakorlást. A „fekete nyíl” már megmutatta, hogy 1:24-es időre is képes, ha tétje van a dolognak, így az 1:26 alját könnyedén hozták ki autóikból.

Nico Hülkenberg ezúttal remekül kezdett – Dungan / XPB Images

A múlt heti edzésgyőztes, Max Verstappen ezúttal csak Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mögé tudott besorolni, és egyben hét tizedes hátrányt is sikerült felhalmoznia.

Az eredményre tekintve egy régi-új névre lehetünk figyelmesek, Nico Hülkenberg ezen a hétvégén is helyettesítheti Sergio Perezt, és valahol hozta is a mexikóitól elvárhatót. Gyakorlatilag Verstappenéhez hasonló idővel zárt a negyedik helyen, míg márkatársa, az autót már jól ismerő Lance Stroll neve a 8. szám mellé került.

Charles Leclerc most is a legjobb ferraris szerepében – Batchelor / XPB Images

Ezzel együtt nincs nagy meglepetés, ahogy a közvetítésben elhangzott ez a gyakorlás leginkább egy évközi tesztre hasonlított, hiszen majdhogynem mindenféle adat rendelkezésére áll már a csapatoknak a pályáról. Kivéve persze a gumikat, melyekből a Pirelli a defektek ellenére az előre kiírt lágyabbakat alkalmazza. Inkább a pályát alakították az arról kissé letérő versenyzők szokásaihoz, de a gumik „lágyulása” a versenyen egy kicsit azért felkavarhatja majd a Mercedesek tükörsima vízfelületet eredményező dominanciáját. pláne, hogy a C4 (lágy) gumikra 2 kör után már jöttek is a panaszok a versenyzőktől.

Az első számú ellenfél neve: Pirelli – Dungan / XPB Images

Folytatás 15:55-kor a második szabadedzéssel, mely szokásos módon interaktív lesz. Wéber Gábor mellé ezúttal Szeleczky Ádám ül majd be és a Boxutca Facebook oldalán várják majd a nézők kérdéseit, illetve Gábor vár még külön néhány remek névadási ötletet a 70. Évforduló Nagydíjának helyére.

További tartalmak