×

Mókázó páros: Norris nem érti, mire föl sztárolja magát Ricciardo…

Még csak ellenfélként vívtak egymással, máris ízelítőt kaphattunk abból, milyen mókás párost fog alkotni Daniel Ricciardo és Lando Norris jövőre a McLarennél.

Motor Racing - Formula One World Championship - 70th Anniversary Grand Prix - Preparation Day - Silverstone, England Lando Norris sapkaleveréssel torpedózta meg Daniel Ricciardo interjúját (Fotó: XPB)
Lehetetlen előzésként emlegette Daniel Ricciardo a múlt heti Brit Nagydíj 49. körében bemutatott Lando Norris elleni manőverét, mely az eddigi legjobb renault-s eredményét, egy negyedik helyet hozott számára. A Stowe-kanyar belső ívén fékezte ki a McLaren tehetségét, aki az egyenesben még úgy tűnt, lőtávolon kívül volt. A manővert az élő közvetítésben nem mutatták.

„Amikor kiszálltam az autómból, megkérdeztem Michaelt (Michael Italiano, a szerk.), az edzőmet, mutatták-e az adásban a Lando elleni előzésemet. Közölte, hogy nem. Eléggé későn indítottam a DRS-sel, és a hatása is elég későn jött az egyenesben. Későn értem utol, nem igazán éreztem a Hangar-egyenes elején, hogy meglehet, de felértem rá, ezért úgy döntöttem, a belső ívre megyek, és legalább az orromat megpróbálom bedugni mellé” – mesélte a futam után az ausztrál, majd hozzátette: „Jó volt elkapni őt, ízelítőt adtam neki a jövő évből! Csak viccelek, persze. Nos, viccelek, de mégsem…” – utalt arra, hogy jövőre Norris csapattársa lesz a McLarennél.

Csütörtökön Silverstone-ban Norris is adott egy kis ízelítőt abból, milyen csapattársak lesznek ők. A brit a Sky Sportsnak adott interjúja során mindenekelőtt tisztázta, az ő hibája vezetett az előzéshez. „Daniel előzése több tényező együttesének volt köszönhető, és biztosra veszem, hogy nem történik meg újra. Egyfelől a visszapillantóm megsérült, így nem is láttam őt, másfelől volt pár problémám, és változtatnom kellett pár dolgon a kormányomon, ezért talán nem arra figyeltem, amire kellett volna. Ez a két dolog sokba került most nekem” – helyezte más megvilágításba leendő csapattársa megmozdulását.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)Ennek kapcsán nem hagyta kihasználatlanul a ziccert, és tréfásan megjegyezte, furcsállja, hogy Ricciardo annyira „sztárolja magát” az előzése kapcsán… „Nem is értem, miért próbálja annyira nagyszerűnek beállítani. Hogy őszinte legyek, ez a legrosszabb előzés, amit életemben láttam. Elnézve csak arra gondolsz: »Mit csinál Lando?!«”

„Írtam neki a héten. Próbálta úgy beállítani, mintha élete legnagyobb előzése lett volna. De valójában bárki megcsinálta volna. Még te is jobban előztél volna ennél” – mondta ironizálva a riporternőnek. „Nem értem, miért ilyen nagy dolog ez. Biztosan bizonyítani akar, mert jövőre csatlakozik a csapatunkhoz, és bizonygatni próbálja, mekkora előzésekre képes. De semmi különleges, csak annyi történt, hogy a kormányomat néztem, ő pedig jobbról elment mellettem közben. Az én szememben ez nagyon unalmas! Nagyon könnyű dolga volt! Én könnyítettem meg neki. De legközelebb jobban csinálom” – ígérte mosolyogva.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)Norris nemcsak a sajtón keresztül kóstolgatta jövő évi csapattársát, késébb személyesen is megtette. Miközben a hétszeres futamgyőztes a silverstone-i paddockban adott interjút a Sky Sportsnak dolgozó Jenson Buttonnek, a fiatal brit belekotnyeleskedett a beszélgetésükbe, és hátulról érkezve hanyag eleganciával leverte Ricciardo fejéről a sapkát (ld. a fenti képünket).

Nemhiába mondta Zak Brown, hogy a versenypályán kívül az övék lehet jövőre a legizgalmasabb versenyzőfelállás...