Musorujsag
Élő Eredmények

„A Hulk megérkezett” – kalapot emelt a paddock Hülkenberg előtt

„A Hulk megérkezett” – kalapot emelt a paddock Hülkenberg előtt

RTL, Motorsport-Magazin, F1, Sky Sports
Sok F1-es résztvevőt lenyűgözött Nico Hülkenberg azzal, hogy komolyabb felkészülés nélkül, beugróként szerezte meg a harmadik rajtkockát Silverstone-ban.

Már egy hete is sokan dicsérték a paddockban, pedig akkor még a Q3-ról is lemaradt. Most nemhogy bejutott,  magabiztosan győzte le Lance Strollt, és a harmadik rajthelyre repítette a Racing Pointot! Miközben a Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg első silverstone-i vendégszereplése úgy alakult, ahogyan a peches pályafutásához illett (műszaki hiba miatt el sem tudott rajtolni vasárnap), addig a második hétvégéje egyelőre meseszerűen alakul, hiszen annyira elkapta a fonalat, hogy a verhetetlen Mercedesek mögött a „Forma–1 B” legjobbja lett az időmérő edzésen.

Noha nyilvánvaló, hogy a Racing Point kiváló autó, az azt sokkal jobban ismerő Stroll legyőzése megmutatja, ki is kell hozni ebből az autóból, ami benne van, és ez most Hülkenbergnek a kevés tapasztalat ellenére is sikerült. Hogy ez mekkora teljesítmény, az az F1-es paddock résztvevőinek alább összegyűjtött véleményéből kiderül.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

 

Daniel Ricciardo, Hülkenberg tavalyi csapattársa:

„A Hulk megérkezett – szerintem átállította a nyakát erre a hétre –, elszabadult, és készen áll a támadásra! Őszintén mondom, le a kalappal előtte! Mind tudjuk, hogy az autója működik, de nem szeretném ezt csak az autónak betudni. Nyilvánvaló, hogy remek munkát végzett, és ilyen sokáig a fotelben ülni nem könnyű. Még ha egy veteránnak is számít (mosolyog), nem könnyű megcsinálni ezt. Nem érdekel, hogy ki mit mond, le a kalappal előtte, mert igazán remek munkát végzett!” (Az ausztrál egy másik interjúnál még meg is tapsolta az őt legyőző németet.)

Max Verstappen, akitől Hülkenberg elorozta a harmadik helyet:

„Nagyon örülök Nicónak! Eleve itt lenne a helye ebben a mezőnyben, és remélem, hogy ezzel kaphat egy ülést a következő évre!”

Daniel Ricciardo és Max Verstappen gratulál Nico Hülkenbergnek (Fotó: Racing Point)

Lance Stroll, Hülkenberg csapattársa:

„Ez egy nagyszerű nap a csapat számára. Nico kiemelkedő munkát végzett. Én bizonyos dolgokon dolgoztam az időmérőn, és nem állt össze. Nem ez volt a legjobb edzésem, de az autó tempója ma megvolt, és végezhettem volna előrébb is. De a csapat miatt örülök!”

Lewis Hamilton, a második helyezett:

„Nagyszerű munkát végzett ma, és remélem, hogy holnap is így lesz. Jó őt újra itt látni.”

Valtteri Bottas, a pole-szerző:

„Nagyon örülök annak, hogy a legjobb háromban látom az időmérő edzésen. Nagyszerű munkát végzett! Nagyon rutinos versenyző, és ha látja a lehetőséget, támad.”

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

Jenson Button, korábbi ellenfél, a Sky Sports szakértője:

„Rendelkezik azzal a bizonyos extrával. Semmilyen felkészülése nem volt erre a szezonra, nem dolgozott együtt a csapattal, az erőnléte sem volt olyan, és így érkezett erre a második hétvégére, amelyen a harmadik helyet szerezte meg egy rendkívüli körrel. Max Verstappen, valamint Daniel Ricciardo legyőzésével lett harmadik. Mindkettő csúcsformában van, és ő másfél tizedet adott nekik.”

Ralf Schumacher, korábbi ellenfél, a német Sky szakértője:

„Ha valaki visszajön az átmeneti nyugdíjból, és legyőzi a csapat állandó versenyzőjét, az természetesen nem valami kellemes az állandó versenyző számára. Nico szuperül csinálta! A versenyen még többet megmutathat a benne rejlő potenciálból, ha jól sikerül a rajtja.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke:

„Csak dicsérni lehet őt, igazán erős volt. Idejön úgy, hogy nem volt ideje felkészülni, és a második versenyén a harmadik helyen áll az időmérőn. Különösen örülök neki, mivel ez igazán nagy teljesítmény! Annak idején Brazíliában együtt örültem vele a pole pozíciónak (2010-ben a Williamsnél – a szerk.), és természetesen most is öröm látni ezt, főleg, hogy a motorunkat használja. Megérdemelte!”

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

Andeas Seidl, a McLaren német csapatfőnöke:

„Természetesen örülök neki. Ez az a lehetőség, amire várt, hogy megmutathassa, mire képes. Mind tudtuk, hogy gyors. Nagyszerű eredmény, hogy a visszatérése második hétvégéjén máris ilyen teljesítményt nyújtott. És szerintem a német szurkolóknak is jó hír.”

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója:

„Ez a második hétvégéje, és meg kell mondjam, egészen klassz ez a teljesítmény egy ilyen hosszú szünet után. Meglátjuk, a versenyen is tudja-e tartani a tempót!”

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

További tartalmak