Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét megrovást kapott a Racing Point

Ismét megrovást kapott a Racing Point

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ismét vizsgálat alá vonta az alakulatot, és a Racing Point a 70. Évforduló Nagydíja után is megrovást kapott a vitatott fékhűtő használata miatt.

Szerdán tárgyalták, pénteken pedig kihirdették a Racing Point „másolásügyének” eredményét: a csapat 400 ezer eurós pénzbüntetést kapott, valamint megfosztották 15 ponttól, miután úgy ítélték meg, a Mercedestől származó fékhűtő használatával vétettek a technikai szabályzat ellen. Ám mivel nem a technikai szabályzatot szegték meg, az elemet a továbbiakban is használhatják.

Visszamenőleg így határoztak a Stájer Nagydíjat követő versenyek esetében is, ezért nem kaptak büntetést a magyarországi és az első silverstone-i forduló után; amiért ezeken a hétvégéken is használták fékhűtésüket, csupán megrovásban részesítették őket.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Így történt ez most, a 70. Évforduló Nagydíját követően is: az FIA a leintést követően közleményben tudatta, behívja a Racing Point technikai képviselőjét a vitatott elem miatt, majd a megbeszélés után újabb jelentésben adta hírül, a csapat megrovásban részesült, amiért ezen a viadalon is használta a szóban forgó elemet.

Kiemelték, a versenybírák fontosnak tartják, hogy a szabályok értelmezése következetes és ésszerű legyen, ezért a korábbi ítélethez csatlakozva ismét megrovásban részesítik a csapatot. Hozzátették, döntésük teljes mértékben összhangban áll az FIA korábbi döntésével.

Amennyiben az ítélet változatlan marad (az ügy továbbra sem ért véget, hiszen öt csapat is föllebbezett a döntés ellen, köztük a büntetést sokalló Racing Point), várhatóan a további futamok mindegyikén ehhez hasonló megrovásban részesül majd a silverstone-i alakulat, amennyiben továbbra is használja a vitatott fékhűtést.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak