×

Racing Point: 99%, hogy Pérez visszatér Barcelonában

Szinte biztosra veszi a Racing Point, hogy a jövő heti Spanyol Nagydíjon már az eredeti felállásban, Sergio Pérezzel fog versenyezni.

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Preparation Day - Budapest, Hungary Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Lehet, hogy Nico Hülkenberg jó helyettesnek bizonyult, a második silverstone-i szereplése vélhetően az utolsó 2020-ban. Legalábbis ebből indul ki a Racing Point, amely Sergio Pérez koronavírusos megbetegedése hírére mozgósította a németet. A mexikói kezdettől tünetmentes, és már a mostani nagydíjon is rajthoz állt volna, ám miután a csütörtöki újabb vírustesztje ismét pozitív eredményt hozott, további várakozásra ítéltetett.

Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint a soron következő barcelonai hétvégén viszont már újra ő ül az autójukban. „Checo karanténja véget ért. Pénteken pozitív teszteredményt produkált, de úgy fest, jelentősen csökkent a szervezetében lévő vírus mennyisége, tesztről tesztre megfigyelhető ez. Szombaton újra tesztelték, és arra számítunk, hogy akár vasárnap, akár a jövő hét elején lesz meg az eredmény, negatív lesz” – fogalmazott az időmérőt követő sajtótájékoztatóján.

„Barcelonában újra ő ül az autónkban. De ez persze csak találgatás, szóval ha mégsem így történik, ne feszítsenek keresztre érte! Mi azt látjuk, hogy a vírus távozóban van a szervezetéből, és ha ez lineáris lesz, akkor Barcelonáig rendben lesz.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)Amennyiben mégsem így alakulna, helyettest már nem kell keresniük, Nico Hülkenberg akkor is versenyezne. „Ha nem ülhetne autóba, akkor Nico ülne. Korábban azt mondtam kilencvenkilenc százalék esélyt adok arra, hogy Nico teljesíti mindkét silverstone-i hétvégét, és most kilencvenkilenc százalékra mondom, hogy Spanyolországban Checo versenyez.”

Pérez visszatérését nyilvánvalóan nem lehet elhamarkodni, hiszen amíg fertőzhet, veszélyt jelent a csapat többi tagjára. Szafnauert arról is kérdezték, hogyan járnak el, hogy biztosra menjenek a gyógyulás kapcsán. „Konzultáltunk sok szakértővel, beleértve azt a labort is, amely valamennyi emberünket teszteli Silverstone-ban. De gondolni kell arra, hogy ez egy új vírus, amiről még mindig nem tudunk elég sokat. A szakértők elég nagy időintervallumot neveztek meg Checo gyógyulására, egytől négy-öt hétig terjedőt. Azt mondták, hogy bármikor produkálhat negatív eredményt. Szóval a legjobb, hogy készenlétben tartjuk a tartalékversenyzőnket. Szerintem jól jártunk el azzal, hogy folyamatosan teszteljük Sergiót, hogy lássuk, mi történik.”