A 70. Évforduló Nagydíja: nemzetközi sajtóvisszhang

„Művészi”, „ördögi”, „zseniális” – nem fukarkodott a jelzőkkel a nemzetközi sajtó „Mad” Max Verstappen Mercedesek fölött aratott győzelme kapcsán. Ezt írják a nagyvilágban a 70. Évforduló Nagydíjáról!

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)
Anglia:

The Sun: „Max Power: Max Verstappen meglepte a Mercedest, és győzött Silverstone-ban.”

The Guardian: „Az ünnepi futamhoz remekül illett, hogy egy tehetséges, ragyogó jövő előtt álló pilóta nyerte meg. A 22 éves Verstappen sikere nemcsak a harcias, ám körültekintő stílusának köszönhető, hanem a Red Bull figyelemreméltó helyzetfelismerésének is. Érezni lehetett az ellenállhatatlan tempót, amely a lelkesedésből és a kiváló versenyszellemből fakadt.”

 Olaszország:
Corriere dello Sport: „Bombameglepetés a 70. jubileumon. A szezon ötödik futamának is Lewis Hamilton és a Mercedes uralmáról kellett volna szólnia, ennek ellenére a gumi- és boxstratégia döntött. A brit pilóta nem kockáztatott olyan sokat, mint az előző versenyeken, a pálmát pedig Verstappen vitte el, aki kilencedszer állhatott a dobogó tetejére.”

La Gazzeta dello Sport: „Kifizetődő volt Verstappen bátorsága. Charles Leclerc ismét megmentette a Ferrarit.”

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)Spanyolország:
Marca: „Az előrejelzések dacára Verstappen művészien megelőzte a Mercedeseket Silverstone-ban. Tudatosan építette fel a futamot azzal, hogy az első gumigarnitúra életét meghosszabbította, és ördögi tempót diktálva faképnél hagyta a Mercedeseket.”

As: „Verstappen vezeti az ellenállást. Mad Max hatalmas győzelmet aratott a Red Bull zseniális stratégiája, illetve Bottas hihetetlen megelőzése révén.”

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)Franciaország:
Le Figaro: „Verstappen gátat vetett a Mercedes-egyeduralomnak. Tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, hála a merész gumistratégiának.”

Ausztria:
Kronen Zeitung: „Zseniális! A két Mercedes csak Verstappen kipufogóját nézte.”