Musorujsag
Élő Eredmények

Stratégiai baki miatt vált rémálommal Gasly futama

Stratégiai baki miatt vált rémálommal Gasly futama

F1i
Egy stratégiai hiba vált rémálommá az addig álomszerűen alakuló hétvége Pierre Gasly számára, aki a remek időmérő és a magabiztos futamkezdés után végül pontot sem szerzett a 70. Évforduló Nagydíján.

Gasly volt a második silverstone-i hétvége időmérőjének egyik hőse, Alpha Taurijával ugyanis a hetedik rajtkockát sikerült megszereznie, legyőzve többek között a Red Bull versenyzőjét, Alexander Albont. A francia remélte, másnap ismét fontos pontokat szerezhet majd, végül azonban a legjobb 10-en kívül ért célba…

Pedig a kezdés szintén erős volt: a rajt után tartani tudta helyét a középmezőny első felében. Csapata azonban kisebb meglepetésre már a hetedik körben kihívta friss abroncsokért, a csere után pedig komoly forgalomba került, és rengeteg időt veszített.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„A verseny második része rémálom volt” – fogalmazott a fiatal francia. „Az első etapon nagyon jól éreztem magam, amikor kihívtak épp Daniel (Ricciardo) mögött és Lando (Norris) előtt voltam. Jó érzésem volt a gumikkal kapcsolatban, és szívesen kinn maradtam volna még. Szóval egy kicsit meglepődtem, amikor már a hetedik körben kihívtak” – ismerte el.

„Amikor visszajöttem, az összes Williams, Haas és Alfa Romeo ott volt előttem. Az etap elején harcolnom kellett velük, szóval már a hatodik körben hólyagosodni kezdtek a gumik. Már akkor értettem, hogy a futam nem lesz szórakoztató. Olyan keményen próbáltam harcolni, ahogy csak tudtam, de a hólyagosodó gumikon nagyon lassú voltam. Újra korán ki kellett állnom, és ez kicsit sem segített a futamomon” – magyarázta.

A csapatvezető, Franz Tost nem tagadta, az Alpha Tauri hibázott a stratégia terén. „Egyértelmű, hogy stratégiai hibát vétettünk, mert túl korán hívtuk ki őt az első cserére. Az utolsó etapja hosszú volt, és mindent megtett, amit csak tudott, de ezúttal nem jött össze a pontszerzés” – mondta.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak