Musorujsag
Élő Eredmények

Fellebbezett a Racing Point

Fellebbezett a Racing Point

F1
A Racing Point szerda délután hivatalosan is jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), fellebbez a múlt héten hozott, hátsó fékhűtőjük szabálytalanságával kapcsolatos döntés (melynek értelmében komoly büntetést kapott) ellen.

Az FIA a 70. Évfordulós Nagydíj előtti szerdán tárgyalta, majd az első pénteki szabadedzést megelőzően ismertette ítéletét a Racing Point „másolásügyében”. A csapat a bírák szerint vétett a sportszabályzat ellen, de nem szegte meg a technikai előírásokat. Büntetést viszont így is kaptak, nem is keveset: 15 pontot vontak le tőlük és 400 ezer euró befizetésére kötelezték őket.

Fellebbezésre természetesen volt lehetőségük, és már a hétvége során jelezték, valószínűleg élek is ezzel a folytatásban, szerda délután pedig hivatalosan is benyújtották az ehhez szükséges dokumentumokat a szövetségnek.

FIA logó (Fotó: XPB)

A tulajdonos, Lawrence Stroll a történtekkel kapcsolatban már vasárnap kiadott egy hosszabb közleményt, melyben az ellenfelek sportszerűségét vonta kérdőre, majd megjegyezte, az elmúlt hetek eseményei bemocskolták csapata hírnevét, amit ő – és a vezetőség többi tagja – semmiképpen sem szeretne annyiban hagyni.

Nem meglepő tehát, hogy az ügy folytatódik az FIA fellebbviteli bíróságán egy későbbi időpontban (ezt a szövetség még nem tűzte ki). A folytatás egyébként akkor sem lett volna elkerülhető, ha a Racing Point beletörődik a büntetésbe.

Annak kihirdetését követően ugyanis több rivális is jelezte fellebbezési szándékát, hiszen nincsenek megelégedve az eredménnyel. Tisztázni szeretnék a szabályokat, és azt, miért használhatja a Racing Point a „szabálytalannak minősített” elemet. Ami őket illeti, hivatalosan a Renault és a Ferrari óvott, miközben a McLaren és a Williams visszalépett ezen szándékától.

 

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

További tartalmak