Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo reméli, Barcelona csak egy anomália volt

Ricciardo reméli, Barcelona csak egy anomália volt

F1i
A csapat versenyzője, Daniel Ricciardo reméli, a Renault nullapontos Spanyol Nagydíja csak egyszeri botlás volt a 2020-as szezonban, és a folytatásban minden versenyen ott tudnak majd lenni a legjobb tíz között.

A Renault Barcelonában az időmérőn és a futamon is elmaradt a silverstone-i eredményektől, és pontok tekintetében is a leggyengébb hétvégéjét zárta: 2020-ban most először fordult elő, hogy egyik versenyzője sem került be a legjobb 10 közé. Daniel Ricciardo tizenegyedik, a márkatárs, Esteban Ocon pedig tizenharmadik lett.

Ami ezt a „visszaesést” illeti, Ricciardo bízik benne, a Renault gyorsan visszatér majd a korábbi, jobb formához, és ismét rendszeresen ott lesz majd a pontszerzők között. „Természetesen nagyon remélem, hogy ez a hétvége egy afféle anomália volt számunkra” – kezdte.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Remélhetőleg ez volt a mi Achilles-sarkunk. Szerintem mindenki nagyon jól ismeri már ezt a pályát, ezért mindig nehéz találni rajta egy kis pluszt. Ez mindig komolyabb kihívás. Egész évben jó tempónk volt, ami nem igazán egyezett az ittenivel, szóval remélhetőleg ez az egész tényleg egyszeri volt. Egyértelmű, hogy igyekszünk tanulni belőle” – magyarázta.

„Spában és Monzában általában erősebbek vagyunk, ezeken a pályákon tehát jobban kellene majd teljesítenünk, és akkor magunk mögött hagyhatnánk ezt az egészet. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy az autó fejlődött, hogy jó a versenytempója és minden futamon pontot szerezhetünk. Ha az időmérőn még bennünk lett volna egy fél tized, akkor a pontszerzők közül indulunk, és valószínűleg most is ott maradunk” – hangsúlyozta.

Végül újra kiemelte, Spa a pálya karakterisztikája és a több előzési pont miatt is „jobb vadászterület” lehet majd a Renault számára. „Ott megpróbálunk már az időmérőn ott lenni, a versenyen pedig közelebb kerülni majd az élmezőnyhöz. Spa szerintem jobb lehet majd a Renault számára. Jobban lehet előzni, kicsit szórakoztatóbb is. Jobb lesz” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak