×

Agyvérzése volt a Schumacher testvérek korábbi menedzserének

Hetekkel ezelőtt szélütéssel szállították kórházba a korábban Michael és Ralf Schumachert is menedzselő Willi Webert. Egy ideig beszélni sem tudott.

Formula 1 Grand Prix, Germany, Sunday Pre-Race Grid Willi Weber és Michael Schumacher (Fotó: XPB)
Mr. Húsz százaléknak is nevezték, mivel ekkora részesedést kért szolgálataiért versenyzőinek béréből. Leghíresebb pártfogoltja Michael Schumacher volt, akit már az F1 előtt felkarolt, és akinek királykategóriás debütálásából és előmeneteléből is kivette a részét; de később Ralf Schumacher és Nico Hülkenberg útjait is egyengette. Willi Weber az idősebb Schumacherrel való 2010-es, majd a Hülkenberggel való pár évvel későbbi szakítása óta eltávolodott az F1-től, azóta civil üzletemberként éli napjait, ám azok nemrég teljesen megváltoztak.

A német Bild arról számolt be, hogy a Schumacher fivérek korábbi menedzsere pár hete szélütést kapott otthonában, aminek következtében átmenetileg még beszélni sem volt képes. A 78 éves német állapota azóta sokat javult, a lapnak már maga mesélt a történtekről.

„Este fölébredtem, és akartam inni egy pohár vizet, de a kezem egyszerűen nem akarta megfogni. Azt gondoltam, túl sokat edzettem felkarra az edzőteremben, és visszaaludtam” – mesélte Weber, aki reggeli ébredésekor szembesült azzal, hogy komoly a baj. „Nem tudtam beszélni, a feleségem pedig azonnal hívta a mentőt. A kórházban szomorú diagnózist kaptam: agyvérzésem volt.”

Weber időt vesztett azzal, hogy nem kért segítséget már éjszaka. Kilenc napon át megfigyelték egy stuttgarti kórházban. „Nem tudtam nyelni sem, ezért mesterségesen kellett táplálni” – mesélte.

Ezt követően három hétig egy rehabilitációs klinikán kezelték Baden-Badenben. „Az orvosok szerint nagy szerencsém, hogy újra megy. A beszédközpontomat és a nyelvemet még valamennyire érinti, de már újra tudok beszélni, valamint önállóan tudok enni, állni, futni. Minden nap imádkozom, hogy ez így is maradjon” – mesélte az időközben hazatérő, de a rehabilitációt tovább folytató exmenedzser.