Musorujsag
Élő Eredmények

Akár mindkét versenyzőjét lecserélheti a Haas 2021-re

Akár mindkét versenyzőjét lecserélheti a Haas 2021-re

F1, Autosport, Motorsport
Romain Grosjean és Kevin Magnussen sem lehet biztos abban, hogy megtarthatja ülését 2021-re. A Haas főnöke bármilyen lehetőséget el tud képzelni.

Sebastian Vettel és a Racing Point jövője mellett főként már csak a mezőny második felében vannak nyitott kérdések versenyzőszempontból. Miközben a Red Bull vélhetően házon belül rendezi a két csapata felállását, a még ülés nélkül állóknak a legjobb esélyt a Haas és az Alfa Romeo kínálja.

Előbbi csapat két versenyzője csütörtökön Spában azt nyilatkozta, még csak el sem kezdték a tárgyalást a vezetőséggel. „Mostanság elég mozgalmas volt a program a triplahétvégékkel, és most itt van a következő. Nem volt még módunk erről tárgyalni, és előbb a csapat jövőjét kellett tisztázni. Arra számítok, hogy valamikor mostanában megkezdjük az egyeztetést” – fogalmazott Kevin Magnussen, akinek több éves szerződése jár le idén.

Romain Grosjean sorsa 2019-ben az év ezen szakában még bizonytalan volt, ám a folytonosságra hivatkozva a Haas újabb esélyt adott a hullámzóan teljesítő franciának. „Nincs túl sok elérhető ülés már a rajtrácson. Jó hír, hogy a Haas az F1-ben marad, ez egy kicsit több lehetőséget jelent” – állapította meg Grosjean, utalva arra, hogy némi bizonytalanság után az amerikai istálló is aláírta a következő öt évre szóló Concorde-egyezményt a sorozattal. „Gyanítom, hogy valamikor tárgyalni kezdünk, de hogy őszinte legyek, a triplahétvégék idején mindenki a versenyzésre összpontosít.”

Miközben ők várnak, Günther Steiner csapatfőnök előrebocsátotta, egyelőre bármi lehetséges versenyzőfronton. „Minden lehetőséget vizsgálunk, minden versenyzőt számításba veszünk, és még nem döntöttünk. Nem próbálok kitérni a válasz elől. Még csak most írtuk alá a Concorde-egyezményt, és nem beszéltem még Gene-nel (Gene Haas, a csapat tulajdonosa) a versenyzőkről. Szeretném kikérni a véleményét, és hamarosan sor kerül rá. Amint el tud jönni egy versenyre, megbeszéljük ezt” – közölte az olasz.

Hozzátette, a teljes „sorcserétől” a változatlan felállásig bármit elképzelhetőnek tart. „Minden lehetséges a két versenyzőnk megtartásától a két újonc alkalmazásáig. Szóval ha ülést keresel, nyugodtan pályázz rá! Minden lehetséges még!”

Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

A Haasszal a közelmúltban két rutinos versenyzőt is hírbe hoztak. Sergio Pérez abban az esetben lehetne jelöltjük, ha a Racing Point ténylegesen elküldené őt Sebastian Vettel miatt, míg a visszatérésén dolgozó Nico Hülkenberget már a múlt évben is hírbe hozták az amerikaiakkal.

Az olasz Motorsport szerint egyre komolyabb esély van rá, hogy a német megkapja Grosjean helyét. Információik szerint Hülkenberg biztos benne, hogy lesz ülése 2021-ben, és a kilátásai egyre jobbak a Haasnál. Gene Haas tulajdonos állítólag nyitott a váltásra, és Hülkenberget minőségi választásnak találhatja, akinek a rutinja sem elhanyagolható szempont.

Hülkenberg eközben azonban az Alfa Romeóval is kapcsolatban áll, és a Frédéric Vasseurrel való ismeretsége miatt az sem zárható ki, hogy inkább őket választja majd.

Borítókép: Kevin Magnussen, Gene Haas és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak