Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon izgatott: jöhet még egy kiugró eredmény a Renault-tól?

Ocon izgatott: jöhet még egy kiugró eredmény a Renault-tól?

Renault
A Renault idei legjobb hétvégéje, és látványos formajavulása után Esteban Ocon egyre izgatottabban várja az Olasz Nagydíjat, papíron ugyanis a monzai pálya is feküdni fog a Belgiumban ütőképesen teljesítő versenygépnek.

Szezonbéli legrosszabb eredménye (egyik versenyzője sem került be a legjobb 10 közé, 2020-ban először) után idei legjobbját szállította a Renault a Belga Nagydíjon, ahol a francia csapat nemcsak az idei évad, hanem a 2016-os visszatéréskor induló „új időszámítás” legsikeresebb futamát zárta (Daniel Ricciardo negyedik, Esteban Ocon pedig ötödik lett).

A nagy fordulat részben a pályák közti eltérésnek (Barcelona technikásabb, míg Spa egy klasszikus erőpálya) köszönhető, Ocon viszont biztosra veszi, a csapat is előrelépett a Spanyol Nagydíj után, elsősorban a gumikezelés terén.

Ennek ismeretében, és azt tudva, hogy Monza is valódi erőpálya, tehát fekszik az idei Renault-nak, a fiatal francia egyre izgatottabban várja a hétvégét. „A negyedik és az ötödik hely megszerzésével a csapat fantasztikus munkát végzett. Nagyon erős hétvége volt ez, és sikerült pozitívvá alakítani a folytatást egy, a barcelonaihoz hasonló nehéz futam után” – kezdte.

„Hatalmas előrelépés volt ez, aminek nagyon örülünk, és amivel nagyon elégedettek vagyunk. Azért is jó ez most, mert a következő helyszín hasonló jellemzőkkel bír, sőt még extrémebb, szóval nekünk is jónak kell lennünk. Igyekszünk ugyanígy szerepelni, vagy még jobb eredményeket elérni. Egy biztos, most nagyon izgatottan megyünk Monzába” – hangsúlyozta.

Kiemelte, büszke csapatára és hálás is nekik, amiért komoly munkával sikerült javítani a barcelonai hétvége után, ahol az időmérő edzésen (tehát egy körön) és a futamon (vagyis hosszabb távon) sem akart összeállni a tempó.

„Nagyon sokat gondolkodtunk a gumikezelésen, és sokat foglalkoztunk ezzel a témával Barcelona után. Azon gondolkodtunk, hogyan tudnánk még többet kihozni az autóból, mit tehetnénk még a gumikkal, mert azt tudtuk, hogy az autónkban több potenciál van a tempót tekintve. Próbáltuk megérteni a gumikat, hogy kihozzuk belőlük a maximumot, és úgy tűnik, most ez működik. De persze más lehet a helyzet a következő futamokon” – zárta gondolatát.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak