Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Ha Mattia ezt mondja, biztos igaza van

Vettel: Ha Mattia ezt mondja, biztos igaza van

Ziggo Sport, Motorsport-Total
Kétféleképpen is értelmezhető megjegyzést tett főnökére Sebastian Vettel a Belga Nagydíj után.

A csapattal való rádiózása ezúttal nem került annyira a figyelem középpontjába, ám Sebastian Vettel spái hétvégéje sem telhetett el anélkül, hogy ne foglalkozzanak a Ferrarival és Mattia Binottóval való fagyos viszonyával. A vörös csapat leszerepelt a Belga Nagydíjon, a három nap során még egy pillanatig sem volt esélyük a legjobb tízbe férkőzni, így pontok nélkül távoztak.

A csapatfőnök a futamot követően elismerte, kudarcukat a motorerő hiánya és autójuk aerodinamikai gyengesége okozta, ám szerinte volt még egy ismeretlen tényező, amely kimondottan pályaspecifikussá tette ezt a gyengélkedést.

A holland Ziggo Sport riportere a futamot követően föltette Vettelnek a kérdést, mit szól hozzá, hogy Binotto szerint csak a pályával kapcsolatos problémáról volt szó. Válaszát az azt kísérő mosoly és csönd kétértelművé tette. „Igen. Azt hiszem, ha ezt mondja, akkor igaza van” – reagált.

Hogy ezzel azt akarja-e mondani, hogy egyetért Binottóval, vagy azt, hogy csak magyarázkodásnak véli főnöke szavait, és inkább ráhagyja már az egészet, az a kérdező számára sem volt egyértelmű. Rá is kérdezett, komolyan hihetőnek tartja-e felettese megállapítását. „Nos, remélem, hogy ez csak egy egyszeri kisiklás” – mondta mosolyogva. „Ez az egész év eddig egy egyszeri kisiklás… De meglátjuk.”

Mattia Binotto (Fotó: XPB)

Vettel egyébként a futamot követően kiállt a csapata mellett. Azt önkritikusan elismerte: „Az eredmény megérdemelt, mivel nem voltunk elég gyorsak. Sem szombaton, sem most.” Hozzátette viszont: „Természetesen egyszerűbb lenne, ha az élen lennénk. De én is a csapat részének tartom magam, és nem csak a szerződésem miatt, hanem a szellemiségében is.”

És hogy bizonyítsa ezt, külön felhívta a figyelmet, munkatársait nem lehet hanyagsággal vagy az akarat hiányával vádolni. „Mint már mondtam, mindenki dolgozik tovább. De ez nem fair. Ütlegelnek minket, ami jogos, hiszen lassúak vagyunk, ugyanakkor nem fair, mivel a mögötte lévő munka ugyanaz. Szó nincs arról, hogy akik előttünk vannak, azok többet dolgoznak. Nem hiszem, hogy így lenne. Egyszerűen jobban dolgoznak, és ez az oka a lemaradásunknak.”

Hogy mi az oka a jobb munkának, azt már nem fejtette ki. De azt Toto Wolfftól úgyis megtudhattuk már szombaton. A Mercedes csapatfőnöke ugyanúgy elhatárolta a Ferrari dolgozóit és vezetőit, ahogyan mostanság Vettel is teszi, amikor a csapatba vetett bizalomról beszél. Felelősnek az osztrák utóbbi csoportot tartotta, az előbbivel pedig együttérzett.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak