Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly főnöke szerint is fantasztikus volt

Gasly főnöke szerint is fantasztikus volt

GMM
Nem győzte dicsérni az istálló francia pilótáját, Pierre Gaslyt az AlphaTauri csapatvezetője, Franz Tost, miután Belgiumban – ahol a nap versenyzőjévé választották – is fontos pontokat szerzett az alakulatnak.

Minden szempontból nehéz hétvége várt Gaslyra Belgiumban: nemcsak a roppant szoros középmezőnyben kellett helyt állnia egy, a közvetlen riválisokénál gyengébb autóval, hanem azzal is meg kellett birkóznia, hogy egy évvel a tragikus baleset után ismét azon a helyszínen kellett pályára gurulnia, ahol egykori riválisa és barátja, Anthoine Hubert 2019-ben életét veszítette.

Gasly hősiesen helyt állt! Elbírta a nyomást, és ismét fontos pontokat szerzett csapatának (nyolcadikként ért célba), miután remekül végrehajtotta az alternatív stratégiát, vagyis hosszú első etapot futott a keményebb abroncsokon, bekerülve ezzel a legjobb tíz közé.

Ma a kamera is nehezen tudta követni Pierre Gaslyt – Moy / XPB Images

Főnöke, Franz Tost a verseny után nem győzte dicsérni a fiatal versenyzőt, aki ismét egyedüliként szerzett egységeket az Alpha Taurinak (Danyiil Kvjat, a csapattárs csak tizenegyedik lett). „A versenyzőink jól kezdték a futamot, Pierre pedig azonnal el is kezdte a felzárkózást, előzgetett és máris feljött a nyolcadik helyre” – kezdte az osztrák.

„Antonio (Giovinazzi) balesete után, amikor beküldték a biztonsági autót, úgy döntöttünk, kinn hagyjuk a kemény keverékeken, mert a stratégiánk értelmében túl korai lett volna még kihívni a boxba. Ekkor nagyon jól védekezett. Több, frissebb gumin lévő versenyző sem tudta leelőzni” – mutatott rá.

„A 26. körben váltottunk a közepesekre, ezután pedig nagyon jól fel is zárkózott, és elkezdte visszanyerni a pozíciókat. Le tudta előzni a Ferrari, a Haas és a Racing Point versenyzőit is, hogy visszakerüljön a nyolcadik helyre, és ott is zárjon. Fantasztikus verseny volt ez tőle! A biztonsági autó nélkül a kemény gumis kezdés még kifizetődőbb lett volna, és szerintem ebben az esetben Pierre még jobb helyen végzett volna” – jegyezte meg.

Franz Tost (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak