Musorujsag
Élő Eredmények

Bajnoki dobogóért küzd a Renault

Bajnoki dobogóért küzd a Renault

Motorsport
A Renault belgiumi formáját látva a csapat francia versenyzője, Esteban Ocon arra a következtetésre jutott, az alakulat 2020-ban harcba szállhat a konstruktőri pontverseny harmadik helyének megszerzéséért is.

Ocon és a csapattárs, Daniel Ricciardo a Renault idei – és a 2016-os visszatéréskor induló éra – legjobb eredményét szállította Belgiumban: a francia ötödik lett egy utolsó körben bemutatott előzésnek köszönhetően, az ausztrál pedig negyedikként ért célba. Reményeik szerint a folytatás is ilyen lesz, hiszen papíron a monzai pálya is kedvez autójuknak.

Vasárnap tehát ismét fontos pontokkal gazdagodhatnak, és adott esetben a Ferrari, a Racing Point és a McLaren elé ugorhatnak – vagyis dobogós pozícióban találhatják magukat a konstruktőrök bajnokságában (a bronzérmes helyen tanyázó McLarentől most csak 9 ponttal maradnak el).

Esteban Ocon, Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Esélyük nyílt tehát arra, hogy hosszú idő után újra dobogós helyezésért harcoljanak, Ocon szerint pedig képesek lehetnek ennek megszerzésére. „Igen, megcsinálhatjuk” – jelentette ki a francia, mikor erről faggatták. „Képesek lehetünk rá. Még 10 verseny van hátra, szóval többé-kevésbé még a szezon elején tartunk. Hossz még az út, de jó látni, hogy benne vagyunk ebben a küzdelemben.”

„Következetesnek kell lennünk a pontszerzésben, és egy biztos, nem akarjuk, hogy Barcelona megismétlődjön. De vannak lehetőségek a fontos pontok megszerzésére, mint Belgiumban is volt. Ilyenkor azt kell tennünk, amit a hétvégén tettünk” – magyarázta.

A fiatal versenyző megjegyezte, a jó belgiumi szereplés neki is lendületet adott a vegyes szezonkezdés után, amivel nem volt maradéktalanul elégedett (eddigi teljesítményére pont Spa előtt tízből mindössze hat pontot adott). „Ez most nagyon-nagyon biztató volt. Nagyon jó, hogy versenyben voltunk a Red Bull-lal. Persze ezt sokkal következetesebben kell majd megtennünk a folytatásban” – hangsúlyozta.

„Úgy tűnik, gyorsak vagyunk, ha alacsonyabb leszorítóerővel megyünk. Silverstone-ban is ez volt a helyzet, és most Belgiumban is erősek voltunk. Nagy kár, hogy Spában nem rendeznek még egy versenyt, de legalább most lesz egy Monzában, ahol újra gyorsnak kellene majd lennünk” – tekintett előre a hétvégi versenyre.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak