Musorujsag
Élő Eredmények
×

A brit királyi család egy tagja a Williams új vezetőségében!

A brit királyi család egy tagja a Williams új vezetőségében!

Williams, Racefans
Claire Williams lemondása után bemutatta új elnökségét a Williams. A tagok között egy brit királyi családhoz kötődő név is felbukkant.

Azok után, hogy az amerikai Dorilton Capital felvásárolta az egész istállót, kezdetét vette a nagy átalakulás a Williamsnél. Csütörtökön kiderült, hogy a csapatot eddig irányító Claire Williams alapító édesapjával, Frank Williamsszel együtt elköszön Grove-tól és a Forma–1-től az Olasz Nagydíj után, pár órával később pedig azt is elárulták, kik veszik át az irányítást.

Az új csapatfőnököt egyelőre nem jelentették be, de az új igazgatótanácsot már igen. „A Williams Grand Prix Engineering a mai nappal bejelenti, hogy Matthew Savage, Darren Fultz és James Matthews alkotja a cég új igazgatótanácsát, miután a Dorilton Capital bekebelezte a csapatot augusztus 21-én” – állt a közleményben.

A nevek talán nem tűnnek ismerősnek, mégis van közöttük érdekesség. James Matthews egy korábbi brit autóversenyző, aki a Manor színeiben 1994-ben megnyerte a brit Forma–Renault-bajnokságot. Az elkötelezett versenyrajongó emellett arról is ismert, hogy 2017-ben ő vette feleségül a brit Katalin hercegnő húgát, Pippa Midletont, vagyis ily módon kötődik a brit királyi családhoz, Vilmos herceg sógora.

Ez máris képet fest arról, miért emlegettek az új tulajdonos kapcsán az elmúlt hetekben egy gazdag családot, amely a háttérből irányítja a szálakat. A 41 éves Matthews tudniillik gazdag család sarja, és több szállal is kötődik a versenyzés világához. Apja, David a kétszeres világbajnok Jim Clark csapattársának, Trevor Taylornak a testvérét vette feleségül, múltjuk pedig kapcsolódik a Williams családhoz is, mivel James a nagy-britanniai sikere után 1994-ben még a Williams F1-es csapatának radarján is rajta volt versenyzőként.

Fotó: XPB

Az elnökség másik két helyét a Dorilton Capital vezetői foglalják el. Matthew Savage a cég elnöke, Darren Fultz pedig társalapító és ügyvezető igazgató.

Sajtóinformációk szerint jó esély van arra, hogy a közeljövőben további érdekes nevek bukkanjanak fel a csapat háza táján. A Racefans korábban azt írta, a Williams felvásárlásában a Manor-csapat (egy újabb kapocs James Matthews-zal) korábbi ügyvezető igazgatója, Graeme Lowdon tanácsadóként segédkezett, mi több, szerintük nem zárható ki, hogy Matthews-zal együtt hozták létre a Dorilton leányvállalatát, a BCE-t, amely hivatalosan a Williams új tulajdonosa. A lap óvatos találgatásként megemlíti, lehetséges, hogy a korábban F1-es istállót vezető Lowdon, de akár a Manor főnöke, John Booth is valamilyen szerepet vállaljon az F1 történetének harmadik legsikeresebb gárdájánál.

Borítókép: Williams (Fotó: XPB)

További tartalmak