×

Giovinazzi és Russell is egyedi sisakkal készül

A Williams reménysége, George Russell és a hazai versenyére (hazai versenyeire) készülő Alfa Romeo-pilóta, Antonio Giovinazzi is egyedi sisakfestéssel vág neki az Olasz Nagydíjnak – és várhatóan a jövő heti Toszkán Nagydíjnak is.

Eg_vfX9WAAALw96 Antonio Givonazzi sisakfestése (Kép: Twitter/Antonio Giovinazzi)
Miután 2019 végén eltörölték azt a 2014-ben bevezetett szabályt, melynek értelmében komolyabb változtatást egy évben egy versenyző csak egyszer hajthat végre sisakfestésén, ismét szabad a vásár az egyedi dizájnok előtt.

Egyedi fényezéseket a hétvégi Olasz Nagydíjon és az azt követő toszkán futamon (az F1 történetének első mugellói versenyén) is láthatunk majd, miután többen változtattak a megszokott sémán.

Antonio Givonazzi sisakfestése (Kép: Twitter/Antonio Giovinazzi)Először Russell fedte föl egyedi fényezését: ez motívumaiban hasonlít a brit által használt dizájnhoz, a színek azonban az olasz zászló színeit idézik, a fejvédő hátulján pedig a monzai és a mugellói pálya nyomvonalának rajza is megtalálható.

Őt a mezőny egyetlen olasz versenyzője, Antonio Giovinazzi követte, aki egy teljesen új fényezést leplezett le számos olasz motívummal, mediterrán hangulattal.

George Russell sisakfestése (Kép: Twitter/George Russell)Az új fényezéssel az Alfa Romeo versenyzője hazája előtt szeretne tisztelegni, ahogyan azt közösségi oldalán is egyértelművé tette. „Ha ismered, nem tudsz nem beleszeretni. Ha távol vagy tőle, hiányzik” – hasonlította Olaszországot egy nőhöz. „Ha itt születtél, számodra nélkülözhetetlen. Éljen Olaszország!” – írta.

George Russell sisakfestése (Kép: Twitter/George Russell)