×

Olasz Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Elképesztő meglepetést hozott a 2020-as Olasz Nagydíj: Pierre Gasly nyert az Alpha Taurival, Carlos Sainz lett a második a McLarennel és Lance Stroll a harmadik a Racing Pointtal a kaotikus monzai viadalon. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintést követően!

EhPecjiXkAA7nm- (1) Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Pierre Gasly (Alpha Tauri) – 1. hely

Hihetetlen. Nem is értem még, mi történt velem. Elképesztő őrült futam volt. Jött a piros zászló, és az autóm gyors volt, de utánam is gyorsak voltak a srácok. Az elmúlt 18 hónapban nagyon sok mindenen mentem keresztül. Az első dobogó tavaly: már akkor úgy voltam vele, hogy ez elképesztő. Aztán most az első győzelem itt Monzában. Ez nem is hiszem el. Nem találom a szavakat. A csapat annyit tett értem! Először tőlük kaptam lehetőséget, velük értem el az első dobogót és most a győzelmet is. Őrületes tényleg. Annyira boldog vagyok, nem is tudom elégszer elmondani. Mindenkinek nagyon köszönöm, a csapatnak, a Hondának! Ez egy nagyon nehéz pálya. És nyertünk! A Ferrari előtt a Mercedes előtt a Renault előtt. Elképesztő! Rég volt már francia győztes, és amikor megjöttem az F1-ben az volt a terv, hogy ezen változtassak. De nem hittem volna, hogy ez most fog megtörténni az Alpha Taurival. De folyamatosan fejlődtünk lépésről lépésre. Őrületes ez! Nagyon boldog vagyok!

Carlos Sainz (McLaren) – 2. hely

Az érzés, amikor csalódott vagyok a második hellyel… nem hittem volna! Nem gondoltam rá, hogy lesz esélyem a győzelemre ma. Lewis (Hamilton) mögött tartottam a második helyet, nagyon jó volt a tempóm, szóval ezt a pozíciót érdemeltük, de aztán hirtelen ott volt előttem Pierre – te jó ég, ez hogy történhetett meg? A biztonsági autó szerencsétlenül jött ki, de a piros zászló után jól felzárkóztunk. Örülök azért ennek a második helynek. Pár tizeddel futottam be Pierre mögött, ami zavaró. De valószínűleg egyébként is Lewis mögött végeztem volna. Nagyszerű lépés ez a csapatnak is.

Lance Stroll (Racing Point) – 3. hely

Eltelt már pár év az utolsó dobogós helyezésem óta, szóval jó érzés újra itt lenni. Teljesen őrült futam volt! Örülök Pierre sikerének, nagyon megérdemelte ezt. Remekül rajtolt és végig kiegyensúlyozottan versenyezett. Kicsit úgy érzem, ezt most én veszítettem el, mert a második helyről rajtoltam az újraindításnál, de nem volt tapadása az autónak. Többen meg is előztek, Carlosszal harcoltunk egy jót. Leelőztem őt, de aztán ő visszaelőzött engem. Jó csata volt. Örülök ennek a harmadik helynek, de győzelem is lehetett volna. Azért ez a harmadik is jó. Eléggé bizarr volt a futam közben újra rajtolni. Rá kell újra hangolódni erre.