×

Pierre Gasly győzött az Olasz Nagydíjon, Hamilton rosszkor volt rossz helyen!

Lewis Hamilton zárt bokszutcába hajtott - 10 másodperces Stop and Go büntetést kapott, amivel elvesztette minden esélyét a győzelemre...

SI202009060365_news
Nem indult izgalmasan, sőt már a rajtnál úgy tűnt, hogy a szombati F1 által véletlenül kitáblázott Lewis Hamilton-féle 90. futamgyőzelem be is teljesül, de aztán jött Kevin Magnussen és leparkolta az autóját a bokszutca bejárata elé, és akkor elszabadult a pokol.

Az addig könnyed előnnyel vezető Hamilton hirtelen a bokszba kormányozta autóját, míg meglepő módon az őt követők közül senki sem nagyon akart kimenni, csak Antonio Giovinazzi érkezett be hasonló időben a csapatához.

A bokszutca zárva volt, Hamilton behajtott, és itt megváltozott minden...Nagy hiba volt! Mint kiderült, a bokszutca zárva tartott így hosszas tanakodás után a versenybíróság úgy döntött, hogy mindkét versenyző 10 másodperces Stop and Go büntetésben részesül.Közben Charles Leclerc a Parabolicából kifelé hajtva megcsúszott és a falban végezte. Csúnyának tűnt a baleset, de szerencsére csak az anyagi kár a jelentős. Előkerült a piros zászló és jött egy kis szusszanásnyi szünet, mely után álló rajt következett, amit Hamilton parádésan kapott el, és rendkívüli módon növelte az előnyét a kavarodás után mögéje kevergőző Pierre Gaslyval szemben.

Az új start pillanataiEgy kör után a bokszba hajtott a hatszoros világbajnok, és ezzel az Alpha Tauri versenyzője hirtelen az élen találta magát. Mintha egy teljesen más évben járnánk, a Forma-1 képe egyáltalán nem hasonlított önmagára. Mindenki kereste a fogódzkodó pontot, hiszen egyetlen Mercedes sem volt dobogó közelben, sőt, a bajnoki cím legnagyobb várományosa valahol a senki földjén hajtott a mezőny mögött.

A végére az maradt a kérdés, hogy vajon Gasly avagy a Ferrari jövő évi versenyzője, Carlos Sainz lesz a győztes. A francia versenyző volt az élen, egész jó előnyben, de a mclarenes jobb tempóval bírt, így a felzárkózás a végére borítékolható volt. Már csak az volt a kérdés, sikerül-e...

„Csak egy kör kellett volna..." - Carlos Sainz.„Csak egy kör kellett volna" - mondta végül rendkívül csalódottan Carlos Sainz, mert nem lett meg, pedig már ott volt az Alpha Tauri nyomában. Csupán 0.415 mp döntött, míg a harmadik hely sorsáról sokkal több, 3 másodperc döntött, azt Lance Stroll hozta.

Gasly leült a dobogóra, és a szinte üres pályán átgondolta, mi történt vele ma.Rendkívüli izgalmakat hoztak tehát az utolsó körök, mely után az olaszok így is, úgy is örülhettek volna, hiszen, ha Sainz győz, a jövő évi versenyzőjüket ünnepelhetik, de Gasly elsőségével olasz pályán olasz csapat győzött. Megható volt látni az Alpha Tauri éneklő/síró legénységét és az első győzelmét arató franciát. És egyben fájó is volt a kép, hiszen mindenki a lába ellőtt hevert, de szinte üres volt a pálya, pedig bizonyosan majd’ leszakadtak volna a tribünök, úgy ünnepelték volna az ifjú győztest, aki egy picit ott maradt a tribünön, átgondolni, hogy mi történt ma vele...