Norris megúszta, Pérez nem érti

Sergio Pérezt is meglepte, hogy Lando Norris megúszta a büntetést az Olasz Nagydíjon, miután komolyabb mértékben lassította a mezőnyt kerékcseréje alatt. A mexikói szerint teljesen egyértelmű, hogy riválisan feltartotta és lassította őt – és több társát.

XPB_1054428_HiRes Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Norris Pérez előtt volt, amikor a mezőny nagyja a boxba hajtott a biztonsági autós fázis alatt, és mivel a McLarennek kettős kerékcserét kellett végrehajtania (vagyis a csapattárs, Carlos Sainz közvetlenül Norris előtt állt be), a brit sejthette, hogy időt veszít majd riválisával, riválisaival szemben. Éppen ezért lassított, lassítva ezzel a mögötte érkezőket is.

Az esetet a versenybíróság is jegyezte, majd vizsgálni is kezdte, ítéletük szerint azonban nem történt szabályszegés (Norris magyarázatuk szerint ésszerű távolságot tartott), így a McLaren versenyzője megtarthatta pozícióját. Az ítélet sokakat meglepett, például Pérezt is, aki nem érti, miért maradt el a büntetés.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)„Minden nagyon ígéretesnek tűnt, de amint jött a káosz, a felfordulás, a lehető legrosszabbat hoztuk ki belőle” – panaszkodott a mexikói. „Norris a boxutcában jutott előnyhöz, és ezzel alaposan elrontotta a dolgokat. Meglepett, hogy ezért nem kapott büntetést, de most már ez van” – tette hozzá.

Pérez futama innentől kezdve valóban egyre rosszabbá vált, noha a kezdéskor még úgy tűnt, a harmadikként célba érkező csapattárshoz, Lance Strollhoz hasonlóan ő is fontos pontokat szerezhet majd. „Rossz volt a kiállásom, és pozíciókat veszítettem” – folytatta keserűen.

„Az újraindításnál aztán (Max) Verstappen leszorított a második kanyarban. Ezzel elég sok károsodást okozott az autómon. Amikor újra ment a verseny, az autómon már elég sok sérülés volt. Sikerült a pontszerzés, és a dobogó jó eredmény a csapat számára. Mindent megtettünk, amit csak lehetett, de ezen a versenyen nem volt szerencsénk” – vonta le a következtetést.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)