Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg nem okolná Leclerc-t: Ijesztő a Ferrari viselkedése

Rosberg nem okolná Leclerc-t: Ijesztő a Ferrari viselkedése

GMM
A korábbi világbajnok, Nico Rosberg a balesetért magát okoló Charles Leclerc-rel ellentétben nem szeretné felelősségre vonni a fiatal pilótát a monzai bukásért, mondván a Ferrari kezelhetősége ijesztő volt a vasárnapi versenyen.

Leclerc ijesztő balesetet szenvedett a monzai versenyen: autója lecsúszott a pályáról a Parabolicában és nagy sebességgel a gumifalba csapódott. A monacói szerencsére sértetlenül szállt ki a roncsból, később pedig a hibát is magára vállalta. Ezzel gyorsan véget vetett a találgatásoknak, melyek a baleset okával voltak kapcsolatosak.

Fölmerült, Leclerc egy olajfolton csúszott meg, és az is, hogy meghibásodott a Ferrarija, pontosabban annak fékjei, melyek miatt a csapattárs, Sebastian Vettel már a verseny elején kiállni kényszerült. Leclerc nyilatkozatából viszont úgy tűnik, ő rontott a kritikus pillanatban.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Noha ő magát okolja, a 2016-os világbajnok szerint nem kellene sokat agyalnia ezen, a Ferrari ugyanis nem tűnt túl kezesnek a hétvégén, vagyis benne volt a pakliban egy ilyen hiba. „Különösen az autó viselkedése ijesztett meg” – mondta a német RTL verseny utáni elemzésében. „Épp kigyorsított a kanyarból, mindent kézben tartott, majd hirtelen elveszítette az autó hátulját.”

„Megfogta, majd újra elveszítette. Ez a Ferrari most egy nagyon, de nagyon nehezen vezethető autónak tűnik” – folytatta Rosberg, aki korábban is beszélt már a vörösök problémáiról. Akkor irányíthatatlannak nevezte az autót.

Amikor megkérdezték, továbbra is fenntartja-e véleményét, meglehetősen diplomatikus választ adott, és egyben „üzent” is a sajtó munkatársainak. „Nem szeretném újra ezt a szót használni (az irányíthatatlant), mert akkor majd ismét idézni fogják, és el fogják túlozni, amit mondtam. De nagyon nehezen vezethető” – fogalmazott.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak