Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo meggyőzőnek tartja a jövő évi csapatát

Ricciardo meggyőzőnek tartja a jövő évi csapatát

Racefans
Biztatónak ítélte Daniel Ricciardo a McLaren monzai remeklését. Miközben a Renault-val ő nem tudta hozni a remélt eredményt, leendő csapatának ez folyamatosan sikerül.

A dobogó közelébe került Belgiumban Daniel Ricciardo. A középmezőny élére álló Renault-ja remekül működött a kis leszorítóerős csomaggal, az ausztrál pedig abban bízott, hogy Monzában még jobban fog, és lehet esélye egy dobogós helyezésre. Ezek után a csütörtöki sajtónapon föltették neki a kérdést, még mindig nem bánta-e meg, hogy 2021-re a McLarenhez írt alá, és ugyanígy döntene-e most is, látva a francia csapat teljesítményét.

Egyértelmű választ nem adott, csupán annyit mondott, ő megvárná, csapata képes-e a nagyobb leszorítóerős pályákon is hasonló teljesítményre.

Monzában aztán úgy alakult, hogy még a kis leszorítóerősön sem volt képes rá. Már a szombati időmérős eredményük elmaradt a remélttől, vasárnap pedig Ricciardónak hatodikként célba érve kellett végignéznie, ahogyan közvetlen riválisaik, az Alpha Tauri, a McLaren és a Racing Point ünnepli a három dobogóst, Pierre Gaslyt, Carlos Sainzot és Lance Strollt.

Ricciardo a futamot követően elismerte, nem bánta, hogy egy erős McLarent látott a pályán. „Jónak tűntek. A kiállás előtt a második és harmadik helyen álltak, szóval talán még jobb is lehetett volna a napjuk. És egész hétvégén jó volt a tempójuk. Tudtam, hogy ezen a pályán versenyképesek lesznek, de nem számítottam arra, hogy nemcsak vasárnap, hanem szombaton is ilyen teljesítményt nyújtanak. Nyilvánvalóan találtak itt valamit. Szóval ez biztató a számukra, és nagy eredmény” – dicsérte leendő csapatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Valóban kijárt nekik a dicséret. Carlos Sainz az időmérőn Max Verstappent legyőzve lett harmadik, a futamon pedig Valtteri Bottas rossz első köre után a második helyre lépett föl, miközben Lando Norris egy ideig harmadik volt mögötte. Sainz a versenyen gyorsabb volt a győztes Pierre Gaslynál, és a tempója alapján reális esélye lett volna a győzelemre is, miközben Norris csak azért maradt le a pódiumról, mert Lance Stroll kapott egy ingyen kerékcserét a piros zászlós megszakítással.

A futam után Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke büszkén állapította meg, hogy Monzában a Mercedes mögött az övék volt a második legjobb autó, miközben azt is biztatónak ítélte, hogy csapata minden pályatípuson a középmezőny elején tud küzdeni sokoldalú gépével. „Csak rövid ideig voltunk csalódottak, hogy nem nyertünk, valójában sok pozitívuma volt a hétvégének, hiszen sok pontot gyűjtöttünk. És a legfontosabb: nagyon versenyképes volt az autónk, a Mercedes mögött mi voltunk a második erő, amit jó látni. Ez is megerősíti, hogy milyen előrelépéseket tettünk a tél folyamán az autónkkal” – értékelt a német, hozzátéve, a csapatuk is jól működött, a taktikázás terén is sokat javultak, miközben bízhatnak a két kiváló versenyzőjükben is.

Ricciardónak ez alapján nem kell aggódnia azon, hogy hová érkezik jövőre. A Renault hullámzása viszont bosszanthatja. „Még mindig ott vagyunk, de nem volt meg az a plusz, amivel meglephettük volna magunkat, mint egy héttel korábban. Spában működésre tudtuk bírni a kis leszorítóerős autót, ott el tudtunk húzni az első és a harmadik szektorban a többiektől úgy, hogy a középsőben nem veszítettünk sok időt. Itt viszont mindenki kis szárnyakkal ment, és sokkal kevesebbet tudtunk nyerni a többiekkel szemben az egyenesekben, miközben a nagyobb leszorítóerős autók többet tudtak kihozni a kanyarokból” – állapította meg a hétszeres futamgyőztes.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak