Musorujsag
Élő Eredmények

Futballsztárok gratuláltak Gaslynak, Hamilton szavainak külön örült

Futballsztárok gratuláltak Gaslynak, Hamilton szavainak külön örült

The Sun
Pierre Gasly elárulta, többek között francia futballcsillagok sora gratulált neki a múlt vasárnap Monzában aratott váratlan első F1-es győzelméhez.

Igazi nemzeti hős lett Pierre Gaslyból az Olasz Nagydíjon. Olivier Panis 1996-os Monacói Nagydíjon aratott – nem kevésbé váratlan – győzelme óta ő lett az első francia versenyző, aki nyerni tudott a Forma–1-ben. Eredményének extra súlyt adott az a tény, hogy a 2014-ben rajtoló hibridkorszakban még soha nem nyert olyan versenyző, aki nem a Mercedes, Red Bull, Ferrari hármas autóját vezette.

Gasly már múlt vasárnapi sikere után elárulta, hogy volt egy nem fogadott hívása a francia elnöktől, Emmanuel Macrontól, ám egy interjúban most arról is beszélt, más hírességek is keresték őt, hogy gratulálhassanak neki – például francia futballsztárok.

„Le voltam nyűgözve és nagyon boldog voltam, hogy mennyi támogató üzenetet kaptam mindenféle sportolótól a világ sportéletéből. Olyanok gratuláltak, mint Neymar, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Fabio, Giroud – szóval nagyon sok játékos figyeli a Forma–1-et, és gratuláltak nekem” – mesélte az Alpha Tauri versenyzője, aki egyébként a Paris Saint-Germain nagy szurkolója.

Neymar és Mbappé ezúttal nem egymásnak, hanem Pierre Gaslynak gratulált (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

„De más sportágakból is kerestek, például teniszezők, pár kerékpáros, szóval mindenhonnan. Sokkolt, és még most sem volt módom minden üzenetet elolvasni. Nagyon sokat jelent ez számomra, mivel most fogom csak föl, amit a munkára való figyelés közben nem veszek észre: hogy mennyien követnek, és hogy mennyire tudnak örülni mások sikerének.”

 

Grosjean: Vive la France!

Gasly persze az F1-en belül is kapott dicsérete bővent. A futam után a két dobogós társa, Carlos Sainz és Lance Stroll mellett barátja, a kieső Charles Leclerc is elsők között ölelgette meg (egy éve Spában még fordított volt a felállás). Honfitársa, Romain Grosjean pedig már a leintés pillanatában ujjongott, hogy francia siker született. „Mi lett a verseny eredménye?” – kérdezte mérnökétől a kockás zászló lendülése után a haasos. A mérnök csak Lance Strollig jutott a felsorolásban, Grosjean máris közbevágott: „Hűűű, ez az, fiú! **** fantasztikus! Kilencvenhatban volt az utolsó francia győzelem! Juhhuhúúú!”

A francia később az interjúja során is inkább Gaslyról beszélt, mint saját szürke versenyéről, amely csak egy 12. helyet hozott. „Pierre nagyszerű fickó. Nem volt neki könnyű tavaly. Mi mást mondhatnék? Fantasztikus, elképesztő! Vive la France! Őszintén mondom, nincs mondandóm a saját versenyemről, a mai napon csak Pierre van. Annyira örülök neki, nagyon megérdemli ezt! A mi versenyünk nehéz, volt, de erre számítani lehetett” – nyilatkozta Grosjean.

 

Úgy érzi, Hamiltonhoz mindig fordulhat segítségért

Lewis Hamilton is szépeket nyilatkozott a Red Bull által tavaly menesztett franciáról, akivel amúgy a koronavírus miatti kényszerszünet idején rendszeres online játékpartnerek lettek a Call of Dutyban. Hamilton a közös szórakozás során alaposabban is megismerte Gaslyt, és fordítva.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Elég vicces, hogy együtt játszunk, egy csapatban, mivel ez nagyon más, mint amihez szoktunk: muszáj segítenünk egymást ahhoz, hogy nyerhessünk” – mesélte Gasly a közös videójátékról. „A koronavírusos időkben, a zárlat idején elég sok időt töltöttünk a Playstationnel. De ez jó volt, mivel elkezdtünk az F1-ről beszélgetni, kicsit jobban megismertük egymást. Sokat kaptam az együtt töltött időktől, és úgy érzem, ha tanácsra van szükségem, bármikor felkereshetem őt, mert mindig nyitott volt velem, segíteni próbált. Ő egy kedves fickó.”

„Lewis számomra egy különleges fickó. Felnéztem rá gyerekként, és talán ő a valaha volt legjobb versenyzője az F1-nek. Szóval amikor hallottam, hogy mit mondott rólam, nagyon megérintett, és hihetetlen volt. Furcsa érzés számomra, hogy azok a személyek, akikre tízéves koromtól felnézek, akik mindig példaként szolgáltak számomra, most az ellenfeleim, és ilyesmiket nyilatkoznak rólam. Amikor ilyeneket mond rólad egy hatszoros világbajnok – aki pár hónapon belül hétszeressé válik –, az egészen különleges érzés” – mondta kollégájáról a futamgyőztes.

Borítókép: Pierre Gasly a győzelem után, az üzenetek tengerét olvasgatva (Fotó: Alpha Tauri)

További tartalmak