Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo sejtette, hogy hamarosan bejelentik Pérez távozását

RaceFans
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo már a múlt héten sejtette, hogy a Racing Point hamarosan bejelenti Sergio Pérez menesztését és Sebastian Vettel szerződtetését. Ami a mexikói jövőjét illeti, reméli, 2021-ben is ott lesz a mezőnyben.

A jövőre már Aston Martinként versenyző Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll tegnap tudatta Pérezzel, érvényes szerződése ellenére 2021-ben már nem számítanak szolgálataira, a mexikói pedig be is jelentette, távozik a csapattól. Csütörtökön aztán Vettel érkezését is megerősítette az alakulat, pontot téve ezzel a hetek óta tartó pletykák végére.

Hogy végül ez a forgatókönyv lép életbe, azt a Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo is sejtette – a Toszkán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján legalábbis erről beszélt. És arról, hogy reméli, Pérez nem hagyja el a mezőnyt.

„Az a minimum, hogy megérdemel egy helyet az F1-ben” – jelentette ki az ausztrál. „Versenyzőként tisztelem őt, emberként pedig jól kijövök vele. Múlt vasárnap, az Olasz Nagydíj után láttam őt, és már akkor volt egy kisebbfajta megérzésem, hogy hamarosan be fogják jelenteni ezt” – tette hozzá.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Az nyilvánvaló, hogy az ő szempontjából ez későn jött. Nem mondanám, hogy őrülten későn, hiszen még csak szeptember van, de azért egyértelmű, hogy már kevesebb a szabad versenyzői ülés. Remélem, hogy talál helyet magának. Még mindig fiatal, egy évvel fiatalabb nálam! Minden jót kívánok neki, remélem, 2021-ben is láthatom a rajtrácson” – hangsúlyozta.

Ricciardo jelenlegi, és Pérez korábbi csapattársa, Esteban Ocon is bízik abban, hogy a mexikói nem hagyja el a királykategóriát. „Az biztos, hogy most nehéz helyzetben van” – kezdte a fiatal francia, aki tudhatja, milyen érzés hely nélkül maradni, 2019-ben ugyanis csak a Mercedes tartalékosa lehetett, miután a Racing Point nem tartott igényt rá. „Az alapján, amit tudok, elmondhatom, hogy Sergio megérdemli a helyet az F1-ben” – emelte ki.

„Mindig ott van a sűrűjében, nagyon következetesen versenyez, rengeteget segített a csapatnak, amikor ott voltam, és még azelőtt is. Olyan srác, aki megmutatta, mennyire erős, milyen jók a képességei és gyors is. Szóval megérdemel egy helyet a Forma–1-ben, és nagyon remélem, hogy maradni is fog” – zárta gondolatát Ocon.

További tartalmak