×

Vettel elárulta, venni akart egy bajnoki Schumacher-Ferrarit

Sebastian Vettel elárulta, szerette volna megvásárolni példaképe és barátja, Michael Schumacher egyik bajnoki Ferrariját.

Mick Schumacher az F2004-essel Mugellóban (Fotó: Ferrari) Mick Schumacher az F2004-essel Mugellóban (Fotó: Ferrari)
Már a Toszkán Nagydíj hétvégéjének kezdetén tudni lehetett, hogy a Ferrari Akadémia versenyzője, Mick Schumacher édesapja, Michael 2004-es bajnoki Ferrarijával fog bemutatózni Mugellóban. Sebastian Vettel előre irigyelte a fiatal honfitársát. Alighanem nagyobb élvezetet jelentett volna számára az F2004-essel száguldani, mint egész hétvégén az SF1000-essel...

Vettel a vasárnapi futam előtt megejtett bemutatón nagy érdeklődéssel figyelte, ahogyan a szerelők előkészítik a bajnoki masinát az ifjú Schumacher köreire, és az F1 alkalmi riporterének álló Mark Webbernek azt is elárulta közben, korábban kereste annak lehetőségét, hogy egy példányt vásároljon az F2004-esből.

„Ez a kedvenc autóm” – mondta volt csapattársának Vettel, akiről nemrég kiderült, hogy megvásárolt egyet Nigel Mansell 1992-es világbajnok Williamsei közül. Webber ennek kapcsán kérdezte meg korábbi ellenfelét: „Vettél egy autót nemrég a gyűjteményedbe. Nem akarsz egy autót ebből a generációból is?”

Sebastian Vettel figyeli a 2004-es Ferrari felkészítését (Fotó: XPB)Vettel ekkor bökte ki, hogy próbálkozott ezzel. „Nem. Volt egy eladó, nem pont ez, de ugyanebből az évből, viszont túlságosan drága volt” – mesélte, majd mire Webber jelezte, nem akadhat fenn ilyen „semmiségeken”, a ferraris hozzátette: „Tényleg az volt! De ez egy hihetetlen autó, hallani fogjuk később.”

Vettelnek sosem adatott meg a lehetőség, hogy kipróbálja a Mick Schumacher által már másodszor vezetett csodamasinát, így továbbra is csak külső szemlélőként csodálja azt. „A mi mai autóink sokkal nagyobbak ennél. Sokkal több leszorítóerőnk van, de ez az autó százhatvan-százhetven kilogrammal könnyebb volt a miénknél, szóval óriási a különbség” – állapította meg a vörös négykerekűről.

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)Csapattársa, Charles Leclerc is irigykedett kicsit az ifjabb Schumacherre, ám mint mondta, neki korábban már volt szerencséje egy bajnoki Schumi-autót vezetni. „Őrületesnek tűnik, nagyon-nagyon jól néz ki. De főleg a hangja szép a jelenlegihez viszonyítva. Ez része a Ferrari történetének, egy nagyon különleges része. És csodásan néz ki. Volt lehetőségem vezetni egyszer egy 2003-as autót, de a 2004-est soha. Remélem, a jövőben még kapok esélyt vezetni az egyik ilyet” – fogalmazott a monacói.

Neki nagyobb esélye van erre: Vettellel ellentétben ő még jó ideig a Ferrari versenyzője marad.