Musorujsag
Élő Eredmények

Az idővel fut versenyt a Racing Point

Az idővel fut versenyt a Racing Point

Motorsport
A Racing Point most az idővel fut versenyt, Lance Stroll vasárnapi balesete után ugyanis sokkal nehezebb lesz az eredeti terveknek megfelelően mindkét autót az új fejlesztésekkel pályára küldeni a jövő heti Orosz Nagydíjon.

Mugellóban csak Stroll autójára került föl a Racing Point első átfogó fejlesztési csomagja (ez többek között egy új padlólemezt, új első szárnyat, új motorborítást és új fékcsatornát foglalt magában), amit az eredeti tervek szerint a soron követő oroszországi futamon már Sergio Pérez is megkapott volna, aki a múlt héten értelemszerűen még a régi elemekkel versenyzett.

A tervek azonban nagy ütést kaptak, amikor Stroll – feltehetően egy defekt miatt – nagy sebességnél kicsúszott az Arrabbiata kanyarban, autója pedig a gumifalba csapódott és igen komolyan megrongálódott (a versenyző szerencsére megúszta a balesetet).

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

A becsapódás során számos új alkatrész megsemmisült, vagyis a csapatnak föl kell gyorsítania a gyártási folyamatot, ha tartani akarja a tervet. „Nagyon sokat kell dolgoznunk, azért hogy mindkét versenyző számára elegendő mennyiségű alkatrész álljon rendelkezésre Oroszországban, vagyis hogy megkaphassák a fejlesztéseket” – nyilatkozta a csapatvezető, Otmar Szafnauer a Sky Sportsnak.

Ami a fejlesztéseket illeti, a főnök szerint azok jól vizsgáztak, hiszen kiesése előtt Stroll harcban volt az utolsó dobogós helyezésért, szóval mindenképp tartani akarják a menetrendet, és ezekkel folytatni a 2020-as szezont.

„Nagyon nehéz pontos adatokat mondani a köridőbeli különbségekről” – magyarázta. „Ennek a fejlesztési csomagnak viszont két-három tizedmásodpercet kellett volna hoznia, és igazából pont ekkora volt a teljesítménybeli eltérés” – folytatta a szakember, kinek csapata jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, 14 ponttal a dobogós pozícióban lévő McLaren mögött.

Lance Stroll (Fotó: Racing Point) Lance Stroll (Fotó: Racing Point)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak