×

McLaren: Bizonyítottuk Ricciardónak, hogy nem a levegőbe beszélünk

A McLaren bizonyította Daniel Ricciardónak, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor először le akarta szerződtetni őt, és ez is kellett ahhoz, hogy az ausztrál most elfogadja az ajánlatukat – jelentette ki az alakulat ügyvezetője, Zak Brown.

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Race Day - Monza, Italy Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Riccardo májusban jelentette be, 2021-től a McLaren versenyzője lesz, vagyis másodikra beadta a derekát a brit csapatnak, melynek vezetői 2018-ban, Fernando Alonso távozása után is megpróbálták szerződtetni. Akkor azonban nem volt túl meggyőző a kép, ami a szeme elé tárult, bár voltak nagy ígéretek, az istálló mögött kiábrándító szezonok álltak.

Ezért akkor inkább a Renault-val szerződött, az elmúlt másfél évben viszont a McLaren magára talált: a csapat folyamatosan fejlődik, miközben neves szakemberek érkeztek hozzájuk, és egy ígéretes motorszállítói szerződést is aláírtak a Mercedesszel.

A főnök szerint ezzel bizonyították, nem a levegőbe beszéltek, amikor először győzködték Ricciardót, akinek a szerződtetéséhez most erre is szükség volt. „Pár éve volt egy borzalmas szezonunk, az egyik legrosszabb a McLaren történelmében” – kezdte Brown. „Akkor valójában csak ígéreteket tehettem Danielnek, vagy beszélhettem neki a szándékaimról” – tette hozzá.

Zak Brown (Fotó: XPB)„De akkor ezek csak üres szavak voltak. Lesz egy nagyszerű csapatvezetőnk, nagyszerű technikai igazgatónk lesz, megszerezzük a szükséges erőforrásokat, lesznek befektetések. Sok ígéret volt. Azt hiszem, teljesen érthető módon úgy volt vele, hogy mindez nagyon jól hangzik, de most vagyunk túl a McLaren történelmének egyik legrosszabb szezonján. Végül ezen okok miatt aztán nem is sikerült megegyezni vele" – mutatott rá.

„Azt hiszem most, egy év elteltével láthatta, hogy nem a levegőbe beszéltem, és az eredmények is jöttek” – hangsúlyozta az amerikai, majd kiemelte, Ricciardo számára az egyik legmeggyőzőbb érv az új csapatvezető, Andreas Seidl személye volt, aki több szakértő szerint is nagyon fontos szerepet játszott a McLaren feltámadásában.

„Hatalmas Andreas-rajongó! Azt hiszem, az ő személyének nagyon nagy szerepe volt a döntésében. Azt mondta, Andreas egy bestia! És ezt szerintem nagyon jó érdelemben gondolta. Azt hiszem, végső soron most ezért döntött úgy, ahogy” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)