×

Verstappennek mindegy, ki lesz a csapattárs: Legyőzöm!

Max Verstappennek teljesen mindegy, kit választ a Red Bull 2021-re, mert úgy érzi, a jelöltek közül bármit le tudna győzni a házon belüli küzdelemben. Nem úgy a Mercedest! Bár reméli, jövőre közelebb lesznek a csillagosokhoz, nem hiszi, hogy el tudják kapni őket.

Motor Racing - Formula One World Championship - Tuscan Grand Prix - Qualifying Day - Mugello, Italy Max Verstappen (Fotó: XPB)
Az utóbbi hetekben számtalan pletyka látott napvilágot a Red Bull 2021-es felállásával, egészen pontosan azzal kapcsolatban, ki lesz Max Verstappen csapattársa a következő szezonban, a holland helye ugyanis továbbra is bombabiztos a bikásoknál. Arra viszont több elképzelés is van, ki ülhet majd a másik Red Bull-Hondába!

A vezetőség hangoztatja, a gyengébb kezdés ellenére kitart Alexander Albon mellett, és nem tervezi a jelenlegi kettős megváltoztatását. Többen eközben úgy érzik, Pierre Gasly rászolgált egy újabb esélyre, a napokban pedig Sergio Pérez is bekerült a lehetőségek közé – egyes sajtóhírek szerint.

Pierre Gasly jobban jár, ha nem lesz újra Max Verstappen csapattársa? (Fotó: XPB)Egyelőre ők hárman tűnnek tehát esélyesnek, ami pedig Verstappent illeti, neki mindegy melyiküket választja majd a csapat. „Helmut (Marko) és Christian (Horner) régóta arról beszélnek, hogy semmin sem akarnak változtatni” – nyilatkozta az ORF-nek. „Részemről ez teljesen rendben van. Teljesen mindegy, ki ül a másik autóba. Le fogom győzni” – tette hozzá.

A házon belüli csatát illetően tehát a holland roppant magabiztos, a bajnoki küzdelemmel kapcsolatban viszont nem – és nemcsak az idei évet, hanem 2021-et nézve sem. „Remélem, jövőre közelebb kerülünk a Mercedeshez. Azt nem gondolom, hogy le tudjuk győzni őket” – mondta.

„Most a koronavírus miatt nem lehet túl sokat változtatni az autónkon” – utalt arra, hogy a két csapat között idén látott különbség könnyen megmaradhat 2021-ben is. „Remélem, az új szabályokkal 2022-ben már új irányba mehetünk” – fogalmazott, végül pedig jelezte, az idei esélyekről is teljesen lemondott már. „Ha ennyire messze vagy, és lassabb is, akkor nem fog összejönni a dolog. Továbbra is nyerni akarunk az összes hétvégén. De a bajnokságnak már vége!”

Max Verstappen (Fotó: XPB)