Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren számít még komplikációkra a világjárvány miatt

A McLaren számít még komplikációkra a világjárvány miatt

RaceFans
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown kijelentette, az istálló arra számít és készül, hogy a koronavírus világjárvány miatt a 2021-es szezon során is bizonyos komplikációkra kell majd számítani, a vírus ugyanis nem fog egyik napról a másikra eltűnni az életünkből.

A 2020-as idényt alaposan feje tetejére állította a világjárvány, és már most vannak olyan ennek hatására hozott intézkedések, melyek a hosszabb távú terveket érintik: eltolták például a 2021-re tervezett új szabályok bevezetését, jövőre pedig kvázi befagyasztották a fejlesztéseket a költségcsökkentés jegyében.

Ami a menetrendet illeti, az F1 vezetői többször jelezték már, 2021-ben a megszokott naptár szerint teljesítenék a szezont, és reményeik szerint a nézőket is visszaengedhetik majd a pályákra, de természetesen készülnek a rosszabb eshetőségekre is.

Zak Brown (Fotó: XPB)

Az ügyvezető elárulta, így van ezzel a McLaren is, nem hiszik ugyanis, hogy az élet hamarosan visszatérhet a megszokott kerékvágásba. „Az, hogy folytatódik a járvány, szerintem mindenki számára komoly aggodalmat okoz a McLarenen és az F1 világán túl is” – kezdte az amerikai szakember. „Anyagi szempontból is egyértelmű, hogy pusztító hatással volt a világra.”

„Én arra számítok, hogy 2021-ben is lesz hatása a járványnak. Ami azt illeti, nem hiszem, hogy az újév napján majd hirtelen eltűnik, és ez az egész a hátunk mögött lesz. Szóval, mi már felkészültünk rá, hogy lesz még hatása a járványnak” – hangsúlyozta.

„Persze bízunk abban, hogy nem akkora hatása lesz, mint volt az idei évben, amikor még a versenyzés is leállt. De rájöttünk, hogy lehetnek még gyengébb időszakok a piacon, de azt hiszem, a McLaren jól felkészült erre, és számít is rá” – magyarázta Brown, aki nem tartja kizártnak, hogy jövőre is lesznek még kisebb-nagyobb módosítások a vírushelyzet miatt, a szabályok terén is.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak