Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz egy kicsit haragszik a Racing Pointra

Sainz egy kicsit haragszik a Racing Pointra

Motorsport
Carlos Sainz kissé dühös a Racing Pointra, amiért és ahogyan a csapat menesztette Sergio Pérez, akit szerződése szerint még két évig alkalmaznia kellett volna, és aki nagy segítségükre volt, amikor lezajlott a 2018-as tulajdonosváltás.

Hosszú ideje pletykáltak már róla, a Toszkán Nagydíj előtt pedig be is jelentették, a jövőre már Aston Martinként induló Racing Point meneszti Pérezt, hogy 2021-ben helyet tudjon adni Sebastian Vettelnek, noha a mexikóinak hosszú távú szerződése volt az alakulattal. A lépés alaposan megosztotta az F1-es közvéleményt.

Többek között azért, mert Pérez sokat segített a csapatnak 2018-ban, amikor az a csőd elől menekült, és tulajdonosváltáson ment keresztül. Ráadásul az elmúlt hat esztendőben szinte folyamatosan stabilan gyűjtötte nekik a fontos pontokat…

A McLaren spanyolja is rossz szemmel nézte a történteket, és nem feltétlen azért, mert az Aston helyet csinált Vettelnek, hanem azért, mert a tulajdonos fiának, Lance Strollnak a pozíciója egy percig sem forgott veszélyben. Sainz szerint ez is azt mutatja, az F1-ben a gyorsaság önmagában néha kevés a versenyzői ülések megszerzéséhez, megtartásához.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Ez is azt mutatja, hogy az F1-ben nem minden a teljesítmény” – kezdte. „Pusztán a teljesítményét nézve nem lett volna ok arra, hogy távozzon a Racing Pointtól, és annak se, hogy ne akarják vele folytatni. De vannak más érdekek” – tette hozzá.

„Nagy kár Sergio távozásáért. Némileg szégyen is, hiszen a csapat, melyben annyi évig bízott és amit gyakorlatilag megmentett a csődtől, most, hogy végre jó autót adna alá, hirtelen nem akarja vele folytatni. Ez így szégyen. Kicsit bosszús is vagyok emiatt, mert jó versenyzőnek tartom, és jóban is vagyok vele. Tisztelem, mint versenyzőt.  Most ez megint emlékezetett arra, hogy ilyen ez a sportág. De ezt választottuk. Profiként el kell fogadnunk ezt is” – magyarázta.

Kiemelte, bízik abban, hogy Pérez a történtek ellenére ott lesz a rajtrácson 2021-ben is (ami a folytatást illeti, a mexikói elárulta, egyelőre nincs B terve, de szeretne az F1-ben maradni). „Én bízom benne, hogy olyan helyet talál majd, ahol motivált maradhat, ami tetszik is neki, és ahol 2022-ben jó pozícióban lehet” – utalt a közelgő szabályváltoztatásokra.

Carlos Sainz – Batchelor / XPB Images
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak