Musorujsag
Élő Eredmények

„Verstappen Hamilton és Schumacher rekordjait is megdöntheti”

„Verstappen Hamilton és Schumacher rekordjait is megdöntheti”

GMM
A versenyzők érdekvédelmi szervezetét vezető korábbi F1-es, Alexander Wurz úgy érzi, Max Verstappen a megfelelő autóval Michael Schumacher és Lewis Hamilton rekordjait is megdöntheti majd.

Hamilton a győzelmi örökranglistán már idén átveheti a vezetést a német legendától, a bajnoki címek tekintetében pedig egyenlíthet vele, amennyiben 2020-ban is ő emeli magasba a győzelmi trófeát. Jövőre aztán versenybe szállhat a nyolcadik sikerért, amivel „egyeduralkodóvá” válna a bajnoki listán is, és jóformán minden fontosabb rekordot ő tartana.

Noha még „át sem vette a vezetést”, vannak akik már azt találgatják, ki lehet a következő F1-es, aki Schumacherhez és Hamiltonhoz hasonlóan ostromolni kezdi majd a rekordokat. Alexander Wurz szerint, ha csak a képességeket nézzük, ez a pilóta már a mezőnyben van.

Az osztrák úgy érzi, a Red Bull-os Max Verstappen egy megfelelő autóval minden fontos rekordot átvehet. „Természetesen abban kell bíznia, hogy a Red Bullnál, esetleg majd egy másik csapatnál olyan autója lesz, amivel bajnoki címeket szerezhet. Egy olyan gép, amivel ott lehet Lewis, Valtteri (Bottas) és Charles (Leclerc) szintjén” – nyilatkozta az ORF-nek.

Alexander Wurz (Fotó: XPB)

„Amennyiben ez így lesz, a rekordok tekintetében Lewist és Michaelt is túlszárnyalhatja. Minden megvan benne, ami ehhez szükséges” – dicsérte a holland versenyzőt, akivel kapcsolatban sokan biztosra vették, ő lesz az F1 történetének legfiatalabb bajnoka.

Ezt a rekordot (ami jelenleg Sebastian Vettel nevéhez köthető) utoljára idén dönthette volna meg, az utóbbi két nullás versenye után azonban már nagyon távolinak tűnik a bajnoki siker – főleg a Mercedes formáját látva. „Csodára lenne szükség, hogy visszakerüljön a bajnoki csatába, de ő maga is egészségesen realista” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Wurz.

„A pesszimizmus nem egy lelki probléma számára. Mindig mindent belead, és ha engem kérdeznek, ő az egyik legjobb versenyző, akit valaha láttunk. Érdekes belegondolni, hogy még mindig ott az esély, hogy ő legyen a legfiatalabb bajnok, vagyis rengeteg szezon áll még előtte, de közben nagyon sok tapasztalatot is szerzett már” – zárta gondolatát a Benetton, a Williams és a McLaren korábbi versenyzője.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó:X PB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak