×

Jordan: Hamilton Verstappen mellé menjen, ne a Ferrarihoz

Igazi szupercsapatot alkothatna Lewis Hamilton és Max Verstappen a Red Bullnál a korábbi csapatfőnök szerint. Eddie Jordan abban már nem biztos, hogy a címvédő jönne ki jól a párharcukból.

Motor Racing - Formula One World Championship - Tuscan Grand Prix - Qualifying Day - Mugello, Italy Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)
A télen még ment a találgatás arról, milyen merész húzás lenne Lewis Hamilton részéről, ha váratlanul csapatot váltana, és Charles Leclerc kollégája lenne a Ferrarinál. Ez sosem volt reális opció, mi több, a címvédő már a Mercedesszel való szerződéshosszabbítás küszöbén áll. Mindez azonban nem akadálya annak, hogy a korábbi csapattulajdonos, Eddie Jordan egy kicsit álmodozzon.

Az ír amondó, Hamiltontól nem az lett volna a legbátrabb lépés, ha Maranellóba igazolt volna. „Személy szerint úgy vélem, Lewisnak nem a Ferrarihoz kéne mennie, hanem a Red Bullhoz” – jelentette ki a holland Ziggo Sportnak. „Ez tökéletes lenne, mivel Max Verstappen jelenleg a Forma–1 legjobb fiatalja. Ez nem is kétséges. A stílusa, a gyorsasága és az intelligenciája miatt, valamint ahogyan a pályán irányít. És az arroganciája miatt. Hogy az apjától, Jostól örökölte-e, vagy sem, azt nem tudom, de tény, hogy hihetetlenül tehetséges. És hiszem, hogy ha Lewis Hamilton lenne a csapattársa, akkor képes lenne legyőzni őt.”

Hogy Hamiltonnak miért érné meg egy házon belül rá váró vereségért Verstappen mellé szerződni, azt Jordan már nem fejtette ki. Abban viszont biztos, hogy a holland már most a címvédő szintjén áll, és a jövőben akár az ő újonnan fölállított rekordjait is átadhatja a múltnak.

Eddie Jordan (Fotó: XPB)„Lewis év végén mindenkinél jobb lesz. Ő egy szinten áll Prosttal, Sennával és Schumacherrel. És meg is fogja előzni őket – amíg Max meg nem érkezik. Ha viszont Max egyszer lendületbe kerül, ugyanilyen lesz” – jósolta.

Mindaddig viszont, amíg a Red Bull nem tudja fölvenni a versenyt a domináns Mercedesszel, a Hamilton, Verstappen párharc megmarad a képzelet világának, és csak elmélkedhetünk arról, milyen jó lenne és ki jönne ki belőle győztesen.

Jordan abban bízik, hogy ez a közeli jövőben még változni fog. „A Red Bull szerintem nincs olyan messze. Nagyon szoros, csak idén nem voltak valami szerencsések. Maxnak volt pár problémája és kiesése, de legutóbb Alexander Albon harmadik tudott lenni. Szerintem a Honda motorja már van, vagy hamarosan lesz olyan jó, mint a Mercedesé, ezért én nemrég azt mondtam Adrian Neweynak: »Muszáj jobb autót építened, mert ha úgy teljesítesz, ahogyan szerintem tudsz, akkor Max tudjuk, mire képes Max, és világbajnoki cím vár a Red Bullra.«” – fogalmazott Jordan.