Musorujsag
Élő Eredmények

Racing Point: Vettel után Michael Jordan egykori embere érkezett

Racing Point: Vettel után Michael Jordan egykori embere érkezett

Racing Point
Sebastian Vettel után egy újabb területen erősített nagy névvel a Racing Point. Michael Jordan korábbi marketingfőnöke segíti a csapat megújulását!

A Racing Point tényleg komolyan gondolja. Amikor Lawrence Stroll tulajdonos a télen bejelentette, hogy csapata 2021-től Aston Martin néven folytatja az F1-ben, sokan talán még szkepticizmussal fogadták a majdani futamgyőzelmekről és bajnoki címekről szóló nyilatkozatait. A gárda azóta viszont egyre több olyan lépést tesz, amivel jelzi, valóban élcsapattá szeretne válni.

Sebastian Vettel Mugello előtt bejelentett szerződtetése volt az egyik ilyen lépés: az istálló történetének (bármilyen néven) ő lesz a második világbajnok versenyzője Damon Hill után (1998-99, Jordanként), és az első többszörös világbajnoka. Miközben a németet a siker zálogának is tekintik, alkalmazásában a marketingérték is fontos szerepet játszott, hiszen az Aston Martinnak Németország a második legnagyobb piaca, és a márkának kapóra jön az a figyelem, amit Vettel magával hoz majd a következő szezonban.

Otmar Szafnauerék azt is előrebocsátották, nem Vettel lesz az egyetlen erősítésük, csapatuk a jövőben tovább fog bővülni. Nos, a másik nagy fogás máris megérkezett – igaz, ez egyelőre nem a versenyrészleget érinti. A silverstone-iak megerősítették, egy elismert marketingszakember, az amerikai Jefferson Slack érkezését, aki korábban többek között az NBA legendájának, Michael Jordannek volt a marketingese, valamint a Milan labdarúgócsapatát is irányította ügyvezető igazgatóként.

Slack három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a sportmarketing és a sportgazdaság terén. Az 1990-es években volt Jordan embere, az elmúlt években pedig nemcsak a futball világában tevékenykedett Európában, hanem például ő volt a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna egyik tanácsadója is.

Lawrence Stroll (Fotó: XPB)

A Racing Pointnál/Aston Martinnál a gazdasági és kereskedelmi ügyekért fog felelni, azonnal munkába áll, és a csapatfőnök, a szintén amerikai Otmar Szafnauer lesz a közvetlen felettese. Alkalmazása egyben jelzi a gárda és tulajdonosa, Lawrence Stroll távlati törekvéseit is.

„Az idén a versenypályán elért fejlődésünkkel, valamint azzal, hogy Aston Martin néven folytatjuk tovább, különleges lehetőségünk van arra, hogy ikonikus új sportértéket kreáljunk a Forma–1 élvonalában. Jefferson Slack segíteni fog kiaknázni a globális kereskedelmi és marketinglehetőségeket, amik itt hevernek előttünk” – indokolta új emberük szerződtetését idősebb Stroll.

Az új szerzemény nagy lehetőséget lát a csapatban. Meglátása szerint a leendő Aston Martin nemcsak az F1-ben, a globális sportpiacon is a marketingszempontból egyik legígéretesebb projekt jelenleg, és ezt szeretnék is meglovagolni a márkanév erősítésével. „Alig várom, hogy együtt dolgozzak Lawrence-szel és Otmarral, és egy világszínvonalú kereskedelmi és marketingcsapatot építsünk fel” – fogalmazott Slack.

Borítókép: Fotó: Racing Point

További tartalmak