Musorujsag
Élő Eredmények

Albon és a „tragikus ünneplés” az első dobogó után

Albon és a „tragikus ünneplés” az első dobogó után

GMM
Az először Mugellóban dobogóra álló Alexander Albon elárulta, különösebb ünneplésre nem volt alkalma a mérföldkőnek számító eredmény után: mindössze egy gyertyafényes vacsorára hívta meg – saját magát!

Azt követően, hogy Lewis Hamilton kétszer is megfosztotta az első dobogó lehetőségétől (tavaly Belgiumban és az idei osztrák futamon is balszerencsésen jött ki a címvédővel való ütközésből), Albon Mugellóban megtörte az átkot, és végre az első három között zárt. Fontos mérföldkő ez minden versenyző számára, neki pedig különösen jól jött az év első felében kapott kritikák után.

Emlékezetes eredményt ért tehát el, mondhatni, a lehető legjobb pillanatban. Volt hát ok az ünneplésre, a thai azonban meglehetősen szolidan töltötte a Toszkán Nagydíj utáni estét, másnap pedig újra „munkába is állt”.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Volt egy gyertyafényes vacsorám” – emlékezett vissza. „Egy steakkel és egy kis tiramisuval kényeztettem magam, aztán lefeküdtem aludni. Eléggé tragikus volt” – jegyezte meg viccesen saját helyzetével kapcsolatban. „Hétfőn egy gokartpályán volt egy forgatási napunk, szóval Olaszországban kellett maradnom” – tette hozzá.

„Végig a hotelben voltam, ahol a hétvégét töltöttem, és teljesen egyedül voltam. A szomszéd szobában volt egy pár, de ők nem is ismertek” – folytatta a keserédes történetet, majd kiemelte, az eredménynek természetesen örült, és tudja, nagyon jókor jött számára.

„Jó érzés volt, és nagyon-nagyon boldog vagyok. Volt már néhány alkalom arra, hogy dobogós legyek, és hamarabb szerettem volna elérni ezt az eredményt, de így is rendben van a dolog. Az időzítés őszintén szólva teljesen rendben volt, mert nagyon sokat pletykáltak már. Ez volt az egyik legjobb versenyem. Voltak gondjaim ezzel az autóval, de a frissítésekkel az időmérőkön is jobb lettem, és magabiztosabbnak érzem magam, ami vasárnaponként is segít” – fogalmazott.

Borítókép: Alexander Albon (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak