×

A Ferrari hétvégi célja: kármentés

Noha néhány új fejlesztést is kipróbálnak az Orosz Nagydíj hétvégéjén, a Ferrari számára ezúttal a kármentés lesz a cél, az újításokat ugyanis sokkal inkább a 2021-es alapokhoz próbálgatják, a pálya pedig nem igazán fekszik autójuknak.

Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari) Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)
Már a tesztek alatt látható volt, 2020 nehezebb lehet a Ferrari számára, olyan döcögős kezdésre viszont még a pesszimista szurkolók sem számítottak, amilyet az év első fele hozott: kilenc futam után a tavaly még futamgyőzelmeket csapat csak hatodik a tabellán, és általában a pontszerzésért is keményen meg kell küzdenie.

Ami a folytatást illeti, a vezetőség többször hangsúlyozta már, nem várható azonnali fordulat, a problémák fölismeréséhez és orvoslásához ugyanis időre lesz szükség. Komoly reményei tehát – ha nem borul minden a versenyen – ezen a hétvégén sem lehetnek a csapatnak.

Ferrari logó (Fotó: XPB)

Ferrari (Fotó: XPB)Főleg úgy, hogy az orosz pálya korábban sem tartozott a kedvenceik közé. Nem meglepő tehát, hogy ezen a hétvégén céljuk a kármentés lesz. „Az eredményekből is látható, az év első fele nagyon nehéz volt a Ferrari számára” – jegyezte meg a sportigazgató, Laurent Mekies. „De az nem jellemző a Ferrarira, hogy feladná, bármilyenek is legyenek a körülmények” – tette hozzá.

„Ezzel a hozzáállással vágunk neki a hétvégének, még úgy is, hogy a pálya sosem volt kegyes hozzánk, mióta rendeznek itt versenyeket. Minden tőlünk telhetőt elkövetünk, noha tudjuk, hogy most sok nehézséggel kell szembenéznünk” – folytatta, majd a hétvégi fejlesztésekről is szólt.

„Néhány kisebb aerodinamikai újítást vetünk majd be egy, a következő versenyekre kiterjedő fejlesztési terv részeként. A cél az, hogy kijavítsuk az utóbbi időben látott hibákat, gyengeségeket, különösen a 2021-es évre való tekintettel. Nem hisszük, hogy ez a kis csomag nagy változást hozna, de ellenőrizhetjük, hogyan funkcionál, és ezzel megalapozhatjuk majd a jövőbeli fejlesztéseket” – zárta gondolatát a szakember.