Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Nem biztos, hogy a pole most előny lesz…

Wolff: Nem biztos, hogy a pole most előny lesz…

Mercedes
A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff figyelmeztet, a pálya jellegéből adódóan nem biztos, hogy előnyben lesz az, aki szombaton megszerzi a rajtelsőséget az Orosz Nagydíj időmérőjén, a hosszú célegyenesben ugyanis több rivális is levadászhatja őt a rajtnál.

Az orosz pálya a Mercedes egyik legkedvesebb „vadászterülete”, 2014-es debütálása óta ugyanis csak ők szereztek futamgyőzelmet a helyszínen (Lewis Hamilton négyszer nyert, Nico Rosberg és Valtteri Bottas pedig egyszer-egyszer). Ezt tudva, és a csapat idei formáját látva egy nyugalmas versenyen kicsit sem volna meglepő, hogy ismét a csillagosok vinnék el az első helyet.

Hiába ők azonban a favoritok, sportigazgatójuk, Toto Wolff – ahogyan azt az előző években már megszokhattuk – óvatosságra int a hétvége előtt. A szakember most arra figyelmeztet, nem biztos, hogy kifizetődő lesz a jó időmérős szereplés.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Nem garantált, hogy a rajtelsőé a legjobb pozíció a verseny elején” – mutatott rá hétvégi előzetesében. „A mögötte állók ugyanis sokat nyerhetnek a szélárnyékkal. Ezt láthattuk a tavalyi évben, amikor (Sebastian) Vette megelőzte (Charles) Leclerc-t a második kanyarnál. És láthattuk 2017-ben is, amikor Valtteri lerajtolta a Vettelt a harmadik helyről indulva” – tette hozzá.

„Az időmérős tempónk nagyon jó volt eddig ebben a szezonban, de az orosz pályán ez az erősség könnyen gyengeséggé válhat” – figyelmeztetett az osztrák, kinek csapatával kapcsolatban a babonás ellendrukkerek is reménykedhetnek valamiben.

Ezen a héten ugyanis náluk forgat a Netflix F1-es sorozatuk következő epizódjához, legutóbb pedig (a tavalyi Német Nagydíj alkalmával) az istálló katasztrofális hétvégét zárt, amikor a stáb bebocsátást nyert a garázsukba. „Tavaly árnyékként követtek minket Hockenheimben, amikor a hazai versenyünket ünnepeltük, és a motorsportos programunk 125. évfordulóját – az év legrosszabb futamával. Szórakoztató epizód lett. Reméljük most úgy lesz jó a tartalom, hogy a futamunk is erős lesz” – fogalmazott.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak