×

Stroll tippelt: zöld lesz az Aston Martin autója

A jövőre már Aston Martiként szereplő Racing Point versenyzője, Lance Stroll úgy érzi, az istálló le fogja cserélni az elmúlt években használt – rövid idő alatt jellegzetessé váló – rózsaszín fényezést, és klasszikus brit versenyzöldre vált.

XPB_1060275_HiRes Lance Stroll (Fotó: XPB)
A csapat 2017, vagyis a BWT felbukkanása óta versenyez rózsaszín autókkal, melyek rövid idő alatt jellegzetessé váltak, és bár kezdetben volt, hogy élcelődtek velük, a mezőny – dizájnilag – egyik üde színfoltjává. Most, hogy a Racing Point komolyabb átalakulás előtt áll (az Aston Martin gyári csapata lesz), többször fölmerült a kérdés, megtartják-e ezt a festést.

Ezt most az istálló egyik versenyzőjének, Lance Strollnak is föltették, aki úgy érzi, 2021-ben a dizájn terén is komolyabb változás jön majd. A kanadai az Orosz Nagydíj sajtónapján az is elmondta, szerinte milyen fényezés váltja a rózsaszín.

„Én azt hiszem, az autók a britek versenyzöldjét viselik majd, szóval nagyon, de nagyon menők lesznek” – nyilatkozta a fiatal pilóta, kinek autója tehát jövőre (amennyiben bejön a tippje) olyan fényezést viselhet majd, mint például a Lotus viselt az 1960-as években, vagy amit a Caterham autóin is láttunk a 2010-es évek elején.

Kamui Kobayashi ( Fotó: Price / XPB Images)Az tehát még nem biztos, milyen lesz autók festése, az viszont igen, hogy Stroll mellett jövőre már Sebastian Vettel versenyez. A kanadai elárulta, a bejelentés után már föl is kereste a négyszeres bajnokot.

„Mugellóban bekopogtam hozzá a lakóautójába. Lekezeltünk, és üdvözöltem a csapatban. Nagyon-nagyon izgalmas lesz, hogy jövőre ő lehet a csapattársam, kíváncsian várom már az egészet” – mondta a fiatal versenyző.

A kanadait mugellói balesetéről is kérdezték, ami igen komoly tempónál történt, és meglehetősen ijesztő volt. Elmondta, szerencsére sértetlenül megúszta és azóta sincs gond az állapotával. „Másnap azért még éreztem, hiszen túl nagy erővel nyomtam a fékpedált, de ennyi az egész. Az autók ma az F1-nek és az FIA-nak hála nagyon biztonságosak. Az előző évek biztonsági változtatásainak köszönhető, hogy sérülés nélkül megúsztam ezt a balesetet. Jó látni, mennyivel biztonságosabbak lettek az autók. Kár, hogy ezzel az esettel komoly pontokat veszítettünk” – fogalmazott.