Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Hamilton számomra sosem lesz Schumacher

Vettel: Hamilton számomra sosem lesz Schumacher

F1
Felemás érzésekkel viszonyul Sebastian Vettel ahhoz, hogy Lewis Hamilton Szocsiban beállíthatja Michael Schumacher 91 futamgyőzelmes rekordját.

Nem győzte még le senki Szocsiban a Mercedest a pálya 2014-es F1-es debütálása óta, és mivel a csapat idén is kiemelkedő formában van, Lewis Hamiltonnak jók a kilátásai arra, hogy vasárnap újabb futamgyőzelmet ünnepeljen. Ha így lesz, az pályafutása 91. elsősége lesz, ami egyben Michael Schumacher utolérését és a német rekordjának beállítását is jelenti.

Bárhogy is alakul, már csak formaságnak tűnik, hogy Hamilton ne csak beállítsa, meg is döntse a hétszeres világbajnok rekordját. Sebastian Vettel az elmúlt években nem igazán tudta megfékezni a britet, és Szocsiban elismerte, eléggé felemás érzések kavarognak benne ellenfele küszöbön álló csúcsdöntése kapcsán. „Mindig vannak olyan számok, amiket elérhetetlennek gondolunk. Az elmúlt években láthattuk Lewis eredményeit: egyre közelebb került hozzá. Így csak idő kérdése, mikor éri el. Egyfelől nyilván szomorú leszek, mivel Michael még mindig a hősöm, másfelől viszont nagyon fogok örülni Lewisnak. Minden sikerét megérdemelte az elmúlt években, és ideit is. Szóval vegyesek az érzéseim.”

Vettelt arról is kérdezték, számára mit jelent Lewis Hamilton. „Ő egy rivális. Sok évet töltöttünk már itt együtt. De soha nem lesz számomra Michael. Emiatt is vegyesek az érzéseim. Részben szomorú vagyok, hogy megdönti a rekordját, hiszen úgy érzem, ez Michaelhez tartozik. De még ha meg is dönti, valamilyen szinten úgy is Michaelé lesz. Másfelől viszont örülök, mert megérdemli.”

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Pár éve még Vettelt tartották az első számú esélyesnek arra, hogy Schumacher közelébe kerüljön. Amikor 2013-ban zsinórban negyedszer lett világbajnok a Red Bull-lal, ez még realitásnak is tűnt. Aztán a ferraris években nem olyan ütemben jöttek a győzelmek, mint szerette volna, így Vettel jócskán leszakadt Hamiltontól, és megrekedt 53 sikernél. „Ami engem illet, eléggé messze vagyok. Mint mondtam, mindig vannak számok, amik elérhetetlennek tűnnek, de csak addig, amíg valaki közel nem kerül hozzájuk, és aztán megdönti őket” – adott kerülőválaszt a kérdésre, ő valaha is célba vette-e Schumacher rekordját.

Vettel csapattársa, Charles Leclerc hasonlóképpen viszonyul Hamilton mérföldkövéhez. „Lewis megérdemli, nagyon kiegyensúlyozott volt az évek során. Mindig a legjobb helyezésekért küzdött. Egyfelől eléggé szomorú látni, hogy Michael rekordjait újraírják, hiszen nagy alakja volt a Forma–1-nek és különösen a Ferrarinak, másfelől Lewis tényleg megérdemli, és együtt fogok örülni vele, ha összejön neki” – kommentált.

Borítókép: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak