Musorujsag
Élő Eredmények

Elbeszélgetett a sajtó előtt panaszkodó Pérezzel a Racing Point

Elbeszélgetett a sajtó előtt panaszkodó Pérezzel a Racing Point

Sergio Pérez/Instagram
Elbeszélgetett a Racing Pointtal Sergio Pérez a szocsi csütörtöki sajtótájékoztatón csapatra tett megjegyzései után.

Nem maradt visszhang nélkül, hogy Sergio Pérez az Orosz Nagydíj sajtónapján finoman beszólt az őt év végével Sebastian Vettel miatt menesztő Racing Pointnak. A mexikói versenyző csütörtökön a sajtótájékoztatón arról beszélt, amióta kiderült, hogy távoznia kell, egyes csapattagok titkolózni kezdtek előtte, noha szerinte a kiélezett bajnoki csatában éppen a nyitottságra lenne szükség. Azt is nehezményezte, hogy valaki házon belülről információt szivárogtatott ki a sajtónak arról, hogy ő egy szomszéd szobából áthallatszó telefonbeszélgetésből a kelleténél korábban megtudta, Lawrence Stroll csapattulajdonos szerződést fog bontani vele.

A frusztrált szavait hallva a Racing Point elbeszélgetett versenyzőjével, és az egyeztetés vége az lett, hogy Pérez pénteken egy rövid közleményfélével jelentkezett be a közösségi oldalán, melyben jelezte, most újra minden rendben van közte és a csapata között.

„Már hét éve ismerem ezt a csapatot, és olyanok nekem, mint egy család. Beszéltem a csapattal, és elfogadták az érveimet. (Az nem járja, hogy hét közös év után rossz szájízzel zárjuk ezt le, és mindent tisztáztunk.) Mindannyian továbbléptünk már. Mind ugyanazt akarjuk: a lehető legtöbb pontot szerezni, együtt sikeresnek lenni a hátralévő versenyeken. Mindent beleadunk a további dobogókért az utolsó nyolc közös versenyünkön” – tisztázta helyzetüket Pérez.

A mexikóinak egyelőre nincs biztos helye 2021-re, ám csütörtökön elismerte, már fölvette a kapcsolatot csapatokkal. A hírek szerint az esélyei a legjobbak a Haasnál lehetnek, ám az amerikai istálló csapatfőnöke, Günther Steiner jelezte, nem magától értetődő, hogy lecsapnak Pérezre, ahhoz túl sokan pályáznak az üléseikre.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Racing Point)

További tartalmak