Musorujsag
Élő Eredmények

Mick Schumacher tudja, mit mondana apja Hamilton rekorddöntéséről

Mick Schumacher tudja, mit mondana apja Hamilton rekorddöntéséről

Motorsport-Total
Lewis Hamilton hamarosan megdönti Michael Schumacher győzelmi rekordját. Mick Schumacher elmondta, mit mondana erről az apja.

Akár nyer Szocsiban, akár nem, Lewis Hamilton várhatóan még a közeljövőben utoléri és túlszárnyalja a 91 futamot nyerő Michael Schumachert az örökranglistán. A jelenleg 90-nél járó brit csütörtökön elárulta, egyelőre semmit sem jelent neki ez a szám, és még csak nem is tudja, mit fog érezni, ha megtörténik a csúcsbeállítás.

A 2013-ban síbalesetet szenvedő Schumachert eközben sajnos nincs mód megkérdezni, mi a véleménye a trónbitorlóról, a paddockban jelen van viszont egy másik Schumacher, a fia, Mick, aki ezen a hétvégén szintén Szocsiban versenyez a Forma–2 mezőnyében. A fiatal német tudja, apja hogyan viszonyulna Hamilton rekordjához.

„Apám mindig is azt mondta: a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. És úgy vélem, ebben a sportban mindenkinek ez a célja” – jelentette ki az F2-es bajnoki tabella éllovasa.

„Lewis most nagyon-nagyon jó sorozatot fut, folyamatosan szállítja a jó eredményeket. Azt mondják, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, és mi a jó oldalát néznénk ennek. Ez jó a sportnak. Ő nagy hatással van a sportágra. Ami pedig engem illet, ha bekerülök az F1-be, a célom az lesz, hogy megdöntsem ezt.”

Mick Schumacher apja 2004-es Ferrarijával Mugellóban (Fotó: XPB)

Hamilton csütörtökön arról is beszélt, hogy bár nem igazán fűzte semmilyen viszony Schumacherhez, az egyik év szezonzáróján sisakot cserélt a rekordbajnokkal, ami nagy pillanat volt számára. Arról is beszélt, hogy miközben a családdal sem tartja a kapcsolatot, Mickkel már beszélgetett a paddockban.

Az ifjabb Schumi megerősítette ezt. „Lewis apám után érkezett a Mercedeshez. Párszor találkoztunk a pályán, és beszéltünk is röviden, de nyilván nagyon elfoglalt ember. És én is az vagyok. Most pedig a COVID miatt elég nehéz is beszélnünk egymással” – utalt arra, hogy hivatalosan nem érintkezhetnek, mivel eltérő „buborékokba” tartoznak. „Emiatt én most csak magamra összpontosítok, és Lewis is ugyanezt teszi.”

Hamilton rekorddöntéséről korábban Michael öccse, Ralf Schumacher is nyilatkozott. Elmondta, szerinte a két bajnokot nehéz lenne összehasonlítani, ám azt azért megjegyezte, Michaelnek a Ferrarinál sosem volt annyira kiemelkedő csomagja, mint Hamiltonnak ennyi éven át a Mercedesnél. „Ők mindketten a saját korszakuk legjobbjai. Lewis is zseniális tehetség, és a csomagja is óriási. Ez nem hasonlítható Michael akkori időszakához. De amit elér vele, az még így is nagyszerű. És nekem különösen tetszik benne, hogy milyen sokat képes kihozni belőle, miközben nem hibázik. Emiatt elmondható: a saját korának messze a legjobbja” – fogalmazott Mick nagybátyja.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

További tartalmak