Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen tudta, hogy szabályt szeg, de remélte, hogy nem látják…

Räikkönen tudta, hogy szabályt szeg, de remélte, hogy nem látják…

F1
Tudta Kimi Räikkönen, hogy megszegte a szabályokat, ám abban bízott, hogy talán nem vették észre…

Idei eddigi legjobb versenyét teljesítette Kimi Räikkönen két hete Mugellóban. Kilencedik helyével megszerezte első pontjait 2020-ban, ám Szocsiban arról beszélt, érzése szerint sokkal több is lehetett volna a versenyében. Hogy csak ennyire futotta, az részben annak köszönhető, hogy már a rajt után jelentősen megsérült az autója, ami ezt követően nehezen vezethetővé vált. De még így is előrébb végezhetett volna, ha nem kap 5 másodperces időbüntetést.

A finnt azért szankcionálták, mert a Lance Stroll balesetét követő biztonsági autós fázis kezdetén úgy állt ki a boxutcába, hogy keresztülhajtott a záróvonalon. Mint azt Oroszországban elárulta, bízott benne, hogy megúszhatja a büntetést, és a nagy kavarodásban nem veszik észre tettét…

„Átszeltem a vonalat. Nyilván ismertem a szabályokat, de az utolsó kanyarban láttam a port, és számítottam a biztonsági autó érkezésére. Csak a táblát figyeltem, és amikor jelzett, befordultam” – mesélte a 2007-es bajnok.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

„Abban a pillanatban egyből érzékeltem, hogy átmentem a vonalon. Majdnem visszatértem az egyenesbe, de aztán mégsem. Nem hiszem, hogy változtatott volna bármin. Végül egy helyezésünkbe került, de aztán jött a piros zászló. Tudtam, hogy ha látták, akkor kiszúrják ezt.”

Az Alfa Romeo veteránja szerint fordult már elő, hogy az FIA átsiklott hasonló kihágások fölött. „Van, hogy megúszod az ilyet, máskor nem. Reméltem, hogy a nagy kavarodásban megúszhatom. De tudtam egyből a vonal átszelésekor, hogy mi lesz” – mondta visszafogott mosollyal.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak