×

Valtteri Bottas nyitott az élen az Orosz Nagydíjon!

Lewis Hamilton ezúttal csak a piros zászlót előidéző Nicholas Latifit tudta megelőzni... A 2. helyen Daniel Ricciardo, 3-on Max Verstappen végzett.

Motor Racing - Formula One World Championship - Russian Grand Prix - Practice Day - Sochi, Russia
Bár mi már szinte hozzászoktunk, mert közvetíteni/írni róla valahol a megtiszteltetés és az élvezet keveréke, a Forma-1-ben dolgozók egy picit fellélegezhettek, hiszen a Toszkán Nagydíjjal véget ért az erőltetett menet. Az Orosz Nagydíj már egyhetes szünet után érkezett, és az utolsó tripláig hasonló szellős etapok következnek.

Szocsi ezen területe mintha ehhez a „nagy” szünethez igazodna, hiszen úgy fest, mintha nekik nem is szóltak volna, hogy ismét sportesemény lesz az olimpiai városrészen. Pedig volt látnivaló és félig tölthető lelátó is.Számunkra az előbbi a fontosabb, mert hát az orosz pálya nem sikerült túl izgalmasra, mégis, van rajta hol hibázni. És hibáztak is szép számmal, az első szabadedzésen még a piros zászló is előkerült, amikor a Williams versenyzője, Nicholas Latifi odavágta az autóját. És voltak kisebb sárga zászlós periódusok, pl. Carlos Sainz miatt, aki a hátsóját tette bele a gumifalba, de forgott meg a helyi hős, Danyiil Kvjat is, sőt Lewis Hamilton is nullázott le egy garnitúra abroncsot, talán épp akkor, amikor a mezőny végéről akart elmozdulni.Mert a hatszoros világbajnok a végén tartózkodott és a leintésig ott is maradt. Csak az a Latifi volt nála lassabb, aki a piros zászlót idézte elő. Az edzést egyébként Valtteri Bottas nyerte Daniel Ricciardo és Max Verstappen előtt.