×

Verstappen: Ugyan miért jönne Hamilton mellém?

Max Verstappent hidegen hagyja, hány futamgyőzelme van Lewis Hamiltonnak, és nem látja, a brit miért adná föl kényelmes helyzetét a Red Bullért.

Motor Racing - Formula One World Championship - Tuscan Grand Prix - Qualifying Day - Mugello, Italy Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
A korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan a héten fölvetette, Lewis Hamilton számára nem az jelentené a nagy kihívást, ha a Ferrarihoz szerződne a nyerő Mercedestől, az igazi próbatétel az lenne, ha Max Verstappen csapattársává válna a Red Bullnál. Az ír úgy véli, az álompárosítás létrejöttével kiderülne, amiről a két versenyző autója közötti különbség miatt évek óta csak találgatni lehet: hogy a holland mire képes azonos feltételek mellett a címvédő ellen.

Jordannek meggyőződése, Verstappen azonos csapatban felül tudná múlni a hatszoros világbajnokot. Ám hiába kínálna ez számára remek bizonyítási lehetőséget, a Red Bull versenyzőjét nem hozza lázba a gondolat. „Engem egyetlen dolog érdekel: megnyerni a bajnokságot. Miért tenné ezt? Ő is bajnok akar lenni, én is bajnok akarok lenni. Természetesen azon múlik, hogy a megfelelő csapatban legyünk, és jelenleg ő van a megfelelő csapatban. De meglátjuk, mi történik” – kommentált.

Hamilton olyannyira a jó csapatnál van már évek óta, hogy már a hetedik világbajnoki címének küszöbén áll. Mielőtt beállítaná Michael Schumacher ezen rekordját, Szocsiban máris beállíthat egy másikat: 91. győzelmével lépne a német legenda mellé.Verstappen a múltban többször is célozgatott rá, hogy Hamilton eredményeit elsősorban a Mercedes dominanciájának tudja be, és az autójával sok más versenyző is bajnok lenne. A mostani rekordbeállítás elmondása szerint hidegen hagyja őt. „Lenyűgöző. Természetesen lenyűgöző ennyi futamot és bajnokságot nyerni a Forma–1-ben” – állapította meg.

A kérdésre, őt mennyire frusztrálja, hogy nem rendelkezik az ilyen sikerekre alkalmas autóval, hozzátette: „Nem igazán gondolkodom ezen. Csak magammal foglalkozom, bajnokságokat és versenyeket akarok nyerni, nem érdekel, kinek hány győzelme van vagy bajnoki címe. Ezekre nincs ráhatásom. Csak magamra van. Próbálok együtt dolgozni a csapattal, hogy véget tudjunk vetni a győzelmeiknek.”