×

Barátként üdvözli a Ferrari főnöke az F1 új vezetőjét

A Ferrari csapatfőnöke üdvözölte a döntést, hogy jó barátja, Stefano Domenicali veszi át az F1 irányítását 2021-től

Motor Racing - Formula One World Championship - Belgian Grand Prix - Qualifying Day - Spa Francorchamps, Belgium Mattia Binotto (Fotó: XPB)
Jövő januártól a Ferrari korábbi csapatfőnöke lesz a Forma–1 elnöke. Stefano Domenicali 1991-től 2014-ig dolgozott Maranellóban, ottani munkába állása után négy évvel az istállót jelenleg irányító Mattia Binotto is csatlakozott a Scuderiához, ahol onnantól együtt dolgoztak. Szinte azonos korúak, és pályaívük is hasonló volt, hiszen mindketten az egyetemről kerültek egyből az F1-es csapathoz, amely tulajdonképpen az első munkahelyük volt. Aztán az évek alatt házon belül emelkedtek fel a legmagasabb pozícióba.

Tavaly még olyan pletyka is felröppent, hogy párosuk talán újra összeáll, és a régi csapatfőnök kisegítheti a jelenlegit. Erre nem került sor, ám közös munka így is lesz – csak ezúttal már más minőségben.

„Ez egy fontos nap a sportágunk számára, hiszen a Libery Media Stedano Domenicalit nevezte ki az elnök-vezérigazgatójának” – nyilatkozta Binotto. „A Ferrari nevében mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Chase Careynek! Nagyon fontos eredményeket ért el az F1 jövője szempontjából. Az új Concorde-egyezmény, az új sportági kormányzási struktúra megalkotása is a nevéhez fűződik, csakúgy, mint a sportág népszerűsítése a szélesebb közönség, az új generációk körében. Emellett egy ilyen nehéz évben is megszervezte a világbajnokságot. Chase marad az F1-ben, ami garantálja a folytonosságot, és ezt üdvözlendőnek tartom”Binotto régi kollégáját és barátját is üdvözölte újra az F1-ben. „Nagyon örülök, hogy január elsejétől Chase helyét Stefano veszi át. Vezetői képességei, de mindenekelőtt sportembersége ideális személlyé teszi őt, tapasztalt, és képes lesz folytatni, amit Chase elkezdett” – vélekedett. „Személy szerint külön örülök annak, hogy barátként együttműködhetek vele. Együtt nőttünk föl a Ferrarinál, és már alig várom, hogy együtt dolgozzunk vele és az összes résztvevővel közösen, a sportért, amit vele még erősebbé és látványosabbá tehetünk.”